Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Barış Terkoğlu'ndan kendisini hedef alan Bahçeli'ye cevap! 'Torbacıya vurdurmadığınız sürece...'

Gazeteci Barış Terkoğlu, partisinin grup toplantısında kendisini hedef alan MHP lideri Devlet Bahçeli’ye cevap verdi.

Barış Terkoğlu'ndan kendisini hedef alan Bahçeli'ye cevap! 'Torbacıya vurdurmadığınız sürece...'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “50+1 şartının değişmesi isabetli olur” sözleri siyaset gündemini değiştirdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, Erdoğan’ın ‘50+1’ çıkışına “Bu sistemin demokratik meşruiyet temeli yüzde 50+1'dir. Halk tarafından seçildiği ve hükümet TBMM'den güvenoyu almadığı için yönetimde istikrar ilkesi kendiliğinden gerçekleşmiştir. Yüzde 50+1 oyla Cumhurbaşkanı seçilmesi çoğulcu demokrasinin dünyaya emsal olacak şeklidir” sözleriyle cevap verdi.

BARIŞ TERKOĞLU'NU HEDEF ALDI: 'BAZI ZEKA ÖZÜRLÜLERİN...'

Oldukça sert açıklamalar yapan Bahçeli, gazeteci Barış Terkoğlu’nu da hedef aldı. Terkoğlu’nun ‘Erdoğan, Bahçeli’yi sırtından atacak mı’ yazısını hatırlatan Bahçeli, "Bazı zeka özürlülerin, 'Erdoğan, Bahçeli'yi sırtından atacak mı?' diye yazı kaleme almaları, AK Parti ve MHP arasında sorundan bahsetmeleri alçak bir teşebbüstür. Allah'a çok çükür siyasi hayatımız boyunca, burayı dikkatle dinleyin, kendi aranızda tartışırken de cevap verin, hiç kimsenin sırtına binmedik. Hiç kimseyi de sırtımıza bindirmedik" diye konuştu.

TERKOĞLU'NDAN BAHÇELİ'YE CEVAP

Bahçeli’nin bu sözlerine Barış Terkoğlu’ndan yanıt geldi.

X hesabından paylaşım yapan Terkoğlu şu ifadeleri kullandı;

“Zamanında ve yerinde söylenmiş bir söz kadar insanı heyecanlandıracak başka şey yok.

Ankara’nın ortasında bir torbacıya ya da İstanbul Şişli’de yaşı onsekiz olmamış bir tetikçiye vurdurmadığınız sürece bırakın gazete köşesinde de Meclis kürsüsünde de tartışalım.

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğsun…

İşte Devlet Bahçeli’nin bugün grup toplantısında hedef aldığı yazımın ilgili bölümü:

‘Meral Akşener’in muhalefete de iktidara da ittifaksızlığı önermesinin ardından Erdoğan’ın daha açık oynaması sürpriz olmayabilir. Her halükârda yüzde 50’den geri adımın, iktidardaki büyük partinin bileğindeki prangayı çözerken Meclis’in etkisini artıracak değişime yol açacağı açık. Tartışmanın özeti: Erdoğan belki de Bahçeli’yi artık sırtından atmak, yerini Meclis’te kuracağı birlikteliklerle doldurmak istiyor. Haliyle muhalefetle yapacağı anayasa pazarlığına da bir yol açıyor.’”

 

TERKOĞLU YAZISINDA NE DEMİŞTİ?

Barış Terkoğlu, 20 Kasım 2023’te kaleme aldığı 'Erdoğan, Bahçeli’yi sırtından atacak mı?' başlıklı yazısında şu ifadeleri kullanmıştı;

"Belli ki yüzde 50 sistemi, büyük partileri küçüklerle ittifaka mecbur bırakırken kazanan cumhurbaşkanını da küçük parti vesayetine sokuyor. Erdoğan belki de Bahçeli’yi artık sırtından atmak, yerini Meclis’te kuracağı birlikteliklerle doldurmak istiyor. Haliyle muhalefetle yapacağı anayasa pazarlığına da bir yol açıyor" 

 


Haber Kaynağı : 12punto

50+1 Devlet Bahçeli Barış Terkoğlu