Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Başpiskopos ziyaretine giden Türk Başkonsolostan 'şehadet işareti'

Türkiye'nin Lyon Başkonsolosu Cemil Yıldırım, bölgenin Katolik ruhani temsilcisi Başepiskopos Oliver de Germay'ı ziyaretindeki hareketi dikkat çekti.

Başpiskopos ziyaretine giden Türk Başkonsolostan 'şehadet işareti'

Türkiye'nin Lyon Başkonsolosu Yıldırım, Lyon Başpiskoposuna yaptığı ziyarette şahadet parmağını göstererek bir adım önde fotoğraf verdi.

Konsolosluğun, sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Nezaket ziyaretinde bulunduğumuz Lyon Başpsikoposu Germay’e misafirperverliği için teşekkür ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Ziyarete ilişkin paylaşılan fotoğrafta Başkonsolos Yıldırım'ın, ev sahibinin önünde durması ve İslam'da Şehadet parmağı olarak nitelendirilen işaret parmağını kaldırması dikkati çekti.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI

Tepkiler sonrası söz konusu tweet apar topar konsolosluğun hesabından kaldırılırken, Cemil Yıldırım’ın papazın yanında verdiği poza ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

CEMİL YILDIRIM HAKKINDA

Başkonsolos Yıldırım, yurt dışı tayinleri kapsamında 2010-2013 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Luanda Büyükelçiliğinde, 2013-2015 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Paris Büyükelçiliğinde, 2018-2020 yıllarında ise Türkiye Cumhuriyeti Kanberra Büyükelçiliğinde görev yaptıktan sonra 2020-2023 yıllarında Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanlığında Daire Başkanlığı görevini üstlendi.

Yıldırım, 2023 yılında Lyon Başkonsolosluğu'na atandı.


Haber Kaynağı : 12punto

büyükelçi İslam Lyon