Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Bekara ev kiralamayan ev sahibine 5 bin 958 TL ceza!

TİHEK, "bekara ev kiralamayan" ev sahibine ayrımcılık yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle 5 bin 958 TL idari para cezası verdi.

Bekara ev kiralamayan ev sahibine 5 bin 958 TL ceza!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), ev sahibi tarafından bekara ev kiralamak istemeyen bir durumla ilgili olarak "ayrımcılık yasağını ihlal" gerekçesiyle 5 bin 958 lira idari para cezası verdiğini açıkladı.

Ankara'da yaşayan B.C.H, bir internet sitesinde gördüğü kiralık ev ilanı için emlakçıyla iletişime geçti ve ön koşullarda anlaştı. Ancak, sonrasında ev sahibinin bekara evini kiralamak istemediği yanıtını aldı.

TİHEK'e başvuran B.C.H, bu durumu delil olarak gösterdiği emlakçıyla yaptığı yazılı görüşmelerin ekran görüntülerini sundu. Görüntülerde, emlakçının ev sahibi ile görüşmelerinde "Bekar olmasın" ifadesini kullandığı belirtildi.

İddiaların ardından TİHEK, ev sahibinin "ayrımcılık yasağını" ihlal ettiği kararına vardı ve ev sahibine 5 bin 958 lira idari para cezası uyguladı.

TİHEK'in kararında, herkesin kanunlar önünde eşit olduğu ve ayrımcılığın önüne geçmek amacıyla Anayasa ve ilgili yasalarda belirtilen prensiplere vurgu yapıldı. 6701 sayılı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu'nda da taşınır ve taşınmazların kiralanması süreçlerinde medeni hal temelinde ayrımcılık yapılamayacağı vurgulandı.

Kararda, başvuranın medeni halinden dolayı eşit bir şekilde hizmetten yararlanmasının engellendiği ve bu durumun ayrımcılık yasağına aykırı olduğu belirtildi.


Haber Kaynağı : AA

ev sahibi kiralık ev