Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

Belediye Başkanı Yahya Göztepe yaşananları 12punto’ya anlattı: Bozcaada bir izmaritle yandı

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde tarım arazisinde yangın çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahale edilirken Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe son durumu 12punto'ya anlattı. Göztepe "Yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları yapılıyor. Yangına yol kenarındaki bir sigara izmariti neden olmuş olabilir. Bunun üzerinde duruyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Yahya Göztepe yaşananları 12punto’ya anlattı: Bozcaada bir izmaritle yandı

Semih Demirhan

Bugün sabah saatlerinde Çanakkale'ye bağlı Bozcaada'da bir tarım arazisinde orman yangını çıktı. Saat 11.30 sıralarında çıktığı düşünülen yangın kısa sürede geniş alana yayıldı. Çevredekilerin durumu fark etmesi üzerine yangın yerine Bozcaada Belediyesi başta olmak üzere çevre ilçelerin itfaiye ekipleri gönderildi.

İtfaiye ekiplerince yangına müdahale edilirken, vatandaşlar da su tankerleriyle çalışmalara destek verdi.

Korkutan yangın kontrol altına alınırken Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe son durumu 12punto'ya anlattı.

Yangının kontrol altına alındığını ve artık soğutma çalışmalarının yapıldığını söyleyen Göztepe "Ayvacık'tan, Geyikli'den, Ezine'den yardım geldi. Havadan helikopterle soğutma, karadan da araçlarla bütün çevreye soğutma yapılıyor. Yangın denize kadar inmiş durumdaydı, yangın denizde bitti yani" dedi.

Yangının bir yol kenarından çıktığını söyleyen Göztepe, "Yangına sigara izmariti neden oldu diye tahmin ediliyor. Fakat henüz kesin bir şey yok" diye konuştu. Göztepe, yangında can ve mal kaybı olmadığını sadece ormanların yandığını da ifade etti.

Göztepe, son olarak söndürülmeyen sigara izmaritlerinin ve şişelerin kırılarak yola atıldığını, bunun da yangına yol açabileceğini söyledi.



Haber Kaynağı : Semih Demirhan