Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Beşar Esad'dan Türkiye mesajı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye Devleti’nin tüm toprakları üzerindeki egemenliğine saygı duyulduğu ve her türlü terörle mücadele esasına dayandığı sürece Suriye-Türkiye ilişkilerine ilişkin her türlü girişime açık olduğunu ifade etti.

Beşar Esad'dan Türkiye mesajı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, başkent Şam’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev ile görüştü. Devlet Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Suriye-Türkiye ilişkilerine de değinildi.

Esad, Suriye-Türkiye ilişkilerini iyileştirmeye yönelik her türlü çabanın temelinin “Suriye’nin egemenliğine saygı duyulması” olduğunu ifade etti.

Esad, “Suriye Devleti’nin tüm toprakları üzerindeki egemenliğine saygı duyulduğu ve her türlü terörle mücadele esasına dayandığı sürece Suriye-Türkiye ilişkilerine ilişkin her türlü girişime açığız" ifadelerini kullandı.

''ŞARTLAR ŞU ANDA ARABULUCULUKLARIN BAŞARISI İÇİN HER ZAMANKİNDEN DAHA ELVERİŞLİ''


Lavrentiev ise, Rusya’nın Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkileri normalleştirmeyi amaçlayan tüm girişimlere destek verdiğini yineledi.

Şartların şu anda arabuluculukların başarısı için her zamankinden daha elverişli göründüğünü belirten Lavrentiev, Rusya’nın müzakereleri ilerletmek için çalışmaya hazır olduğunu vurguladı.

Lavrentiev, "Temel amaç, iki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirmek" diye konuştu.


Haber Kaynağı : İHA

Beşar Esad Suriye