Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Beypazarı açıkladı: İsviçre'nin raporunda bor miktarı kaç çıktı?

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik İşleri Dairesi, Beypazarı marka sodalarda aşırı seviyede bor tespit edildiğini bildirmiş ayrıca ürünün derhal satıştan çekildiğini ve geri çağırma işlemlerini başlatıldığını açıklamıştı. Beypazarı konuya ilişkin 12punto'ya yaptığı açıklamada, bor seviyesinin Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) belirlediği sınırlar içerisinde olduğunu belirtmişti. Son olarak, Beypazarı tarafından söz konusu rapor kamuoyuna sunuldu.

Beypazarı açıkladı: İsviçre'nin raporunda bor miktarı kaç çıktı?

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik İşleri Dairesi, Beypazarı marka sodalarda aşırı seviyede bor tespit edildiğini ve  fetal gelişimin yanı sıra, doğurganlığı etkilediğinin düşünüldüğünü açıkladı.

Açıklamada, "Bu sebeple ürünün uzun vadede sağlık riski göz ardı edilemez" ifadelerine yer verilirken; sodanın İsviçre'deki dağıtımcısı BAK-SAN GmbH'nin ürünü derhal satıştan çektiği ve geri çağırma işlemlerini başlattığı bildirildi.

12punto'ya konuşan Beypazarı yetkilileri, İsviçre'deki sınır bor değerinin 1mg/litre olduğunu Beypazarı sodalarındaki değerin ise 1.5-2 mg/litre seviyesinde olduğunu ancak Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından bu değerlerin 1.5, 2.4, ve 4 mg/litre şeklinde değiştiğini söyledi. 

"ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE PAYLAŞMAK İSTEDİK"

Son olarak Beypazarı tarafından İsviçre kaynaklı analiz sonucu paylaşıldı. 

Beypazarı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Tartışmalara konu olan ve talebimiz üzerine tarafımıza yeni gönderilen İsviçre kaynaklı analiz sonucunu şeffaf bir şekilde bizzat paylaşmak istedik. 

Maden suyumuzun değerleri Avrupa Birliği mineralli su kriterlerine ve Türkiye Doğal Mineralli Sular Hakkında Yönetmelik limitlerine uygundur. Avrupa Birliği üyesi olmayan İsviçre’de yaşanan bu durum Avrupa Birliği ve İsviçre mevzuatının farklılığından kaynaklanmaktadır. 

Doğal maden suyumuz, T.C. Sağlık Bakanlığı ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü denetiminde olup üretim sıklığı ile orantılı olarak düzenli bir şekilde denetlenip, analiz edilmektedir. Yer altında doğal olarak oluşan maden suyumuz tam 68 yıldır aynı kaynaktan, el değmeden şişelenmekte ve bütün ülkelere aynı içerikte ürün gönderilmektedir. 

Bu süreçte markamıza destek olan bilinçli ve değerli tüketicilerimiz ile basın mensuplarımızın ilgisine teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz."

BEYPAZARI'NDAKİ BOR ORANI NE KADAR?

İsviçre kaynaklı analiz sonucuna göre; 4 Nisan tarihli raporda bor miktarının 2.2 mg/litre olduğu açıklandı.

İşte o rapor:


Haber Kaynağı : 12punto

Beypazarı Soda bor isviçre