Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0624
Dolar
Arrow
34,1295
İngiliz Sterlini
Arrow
44,5429
Altın
Arrow
2955,0000
BIST
Arrow
9.002

Bilirkişi raporu ortaya çıktı! Hablemitoğlu’nu takip edenler onlar değilmiş

12punto yazarı ve gazeteci Müyesser Yıldız, Akademisyen-Yazar Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu davasından dikkat çeken bir ayrıntıyı paylaştı. Bilirkişi, Hablemitoğlu’nu takip ettiği düşünülen kişiler ile halen yargılanan 7 sanık arasında bir benzerlik olmadığını bildirdi.

Bilirkişi raporu ortaya çıktı! Hablemitoğlu’nu takip edenler onlar değilmiş

22 yıl önce evinin önünde öldürülen Akademisyen-Yazar Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu davasında önemli bir gelişme daha yaşandı. Mahkemenin atadığı bilirkişi, cinayetten önce Eskişehir ve Ankara’da Hablemitoğlu’nu takip ettiği düşünülen kişiler ile halen yargılanan 7 sanık arasında bir benzerlik olmadığını bildirdi.

20 yıl faili meçhul kaldıktan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede; cinayetin Fetullah Gülen ve sözde Türkiye imamı Mustafa Özcan’ın planlamasıyla eski Özel Kuvvetler personeli olan emekli Albay “Mustafa Levent Göktaş suç örgütü” tarafından işlendiği öne sürülmüş ve bu kapsamda Levent Göktaş başta olmak üzere eski Özel Kuvvetler mensuplarından Tarkan Mumcuoğlu, Nuri Gökhan Bozkır, Fikret Emek, Mehmet Narin ile Enver Altaylı ve Aydın Köstem tutuklanmıştı. Ancak tetikçi olduğu öne sürülen Tarkan Mumcuoğlu’nun cinayet tarihinde Kazakistan’da olduğunu ispatlaması üzerine davanın 12’nci celsesinde tüm sanıkların adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilmişti.

Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın akıbeti açısından önemli delillerden birisi, Hablemitoğlu’nun öldürülmeden dört gün önce Eskişehir’de katıldığı konferans ile 18 Aralık’ta öldürülmeden hemen önce alışveriş yaptığı Migros mağazasındaki görüntüleriydi.

Mahkeme, Migros’ta Hablemitoğlu’nu takip ettiği düşünülen iki kişinin Eskişehir konferansında da olup olmadığı ve bu kişilerin sanıklarla benzerliğinin araştırılması yönünde karar aldı.

Sözkonusu görüntüleri inceleyen bilirkişi geçtiğimiz Temmuz’daki duruşmadan önce Mahkemeye gönderdiği raporda; Migros’ta Hablemitoğlu’nu takip ettiği düşünülen kişilerin sayısının iki değil, üç olduğunu bildirirken, bunlar ile Eskişehir’deki konferansa katılanlardan “eşgalce benzerlik gösterdiği düşünülen şüpheli fotoğrafları” işaretledi.

Bilirkişi, tespit edilen bu kişilerin sanıklar arasında olup olmadığını anlayabilmek için ise sanıkların 2002 ve bugüne ait fotoğraflarının temin edilmesi gerektiğini belirtti.

Mahkeme de Temmuz’daki duruşmada sanıkların 2002-2004 yıllarına ait fotoğraflarının Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndaki özlük dosyalarından ve TEM’den istenip, bilirkişiye gönderilmesini kararlaştırdı.

Buna ilişkin teknik incelemesini tamamlayarak bugün Mahkemeye gönderen bilirkişi; sanıklar Tarkan Mumcuoğlu, Levent Göktaş, Nuri Gökhan Bozkır, Fikret Emek, Mehmet Narin, Enver Altaylı ve Aydın Köstem’in Eskişehir konferansı ve Migros’taki kişilerin eşgalleriyle benzerlik göstermediğini bildirdi.

Hablemitoğlu davasının görülmesine 30 Ekim’de devam edilecek.

Müyesser YILDIZ

17 Ekim 2024


Haber Kaynağı : 12punto

necip hablemitoğlu Hablemitoğlu suikasti bilirkişi raporu