Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Birol Güven, Sinema Genel Müdürü oldu

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Hursit Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'ne senarist ve yapımcı Birol Güven atandı.

Birol Güven, Sinema Genel Müdürü oldu

Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Hursit Yıldırım, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü ve Yonetim Kurulu Baskanlığına Ahmet Türkoğlu, Masak Başkanlığına Hasan Kaymak, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğüne Ekrem Candan, TCDD Genel Müdürlüğüne Veysi Kurt atandı.

BİROL GÜVEN, SİNEMA GENEL MÜDÜRÜ OLDU

Bir diğer atama da Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'ne yapıldı.

Birçok dizi ve sinema filmlerinin senarist ve yapımcılığını üstlenen Birol Güven Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'ne yapıldı.

BİROL GÜVEN KİMDİR?

Yapımcı, senaryo yazarı ve yönetmen olan Güven, 1 Mayıs 1964 tarihinde Darıca-Kocaeli'de dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi-İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. Mezun olduktan sonra bir süre turizm rehberliği ve öğretmnelik yapan Güven, turizm rehberliği yaptığı sırada tanışma şansı yakaladığı senarist ve yönetmen Yavuz Turgul aracılığıyla Gani Müjde’yle de tanışarak hayatına bambaşka bir yön vermeye karar verdi.

Senaryo yazarlığında kısa sürede başarı gösteren çeken Birol Güven, Gani Müjde’yle birlikte 1996 senesinde bir şirket kurdu. Birol Güven daha sonra eşi Burcu Güven ile birlikte şirketin ismini değiştirerek Made in Turkey’i (MinT) kurdu.

1999 yılında “Ayrılsak da Beraberiz” dizisini, 2002 yılında ise “Çocuklar Duymasın” dizisini gerçekleştirdi. Bu iki televizyon dizisi de Türk seyirci tarafından yoğun ilgi gördü. Bu dizilerin ardından “En Son Babalar Duyar” dizisiyle seyircilerin beğenisini kazanmaya devam etti. Daha sonra da birçok dizi yazıp yöneten başarılı yapımcı, halen dizi ve sinema filmi projelerine devam etmektedir.


Haber Kaynağı : 12punto

atama kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan Çocuklar Duymasın Kültür ve Turizm Bakanlığı Resmi Gazete