Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Blinken ile görüşen Fidan’dan açıklama

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile gerçekleştirdiği görüşmede Türkiye'nin ABD'den F-16 alım sürecinin sonuçlanmasını beklediğini ifade etti. Ayrıca, İsveç'in NATO üyeliği sürecinde nihai kararın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ait olduğunu belirtti.

Blinken ile görüşen Fidan’dan açıklama

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bugün İstanbul'da bir araya geldi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkiler detaylı bir şekilde ele alındı. Bakan Fidan, F-16 alım sürecinin sonuçlanmasını beklediklerini Blinken'e iletti. Ayrıca, Bakan Fidan, İsveç'in NATO üyeliği süreciyle ilgili nihai kararın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ait olduğunu vurguladı.

İki bakan, Gazze'de devam eden savaşı da değerlendirdi. Bakan Fidan, İsrail'in artan saldırganlığının tüm bölgeye yönelik bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekti. Ateşkes ilan edilerek Gazze'ye kesintisiz insani yardımın ulaştırılması gerektiğini vurgulayan Fidan, ayrıca iki devletli çözüme yönelik müzakerelere bir an önce başlanması çağrısında bulundu.

Bakan Fidan, Karadeniz'de yaşanan gerilimi arzu etmediklerini belirtirken, Rusya ve Ukrayna'da üretilen gıda ürünlerinin güvenli bir şekilde dünya pazarlarına ulaştırılması için Türkiye'nin gösterdiği çabaya da değindi. Görüşmede, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki görüşmeler ve bölgesel konular, Suriye ve Irak gibi, detaylı bir şekilde ele alındı.


Haber Kaynağı : İHA

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Hakan Fidan Vahdettin Köşkü