Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Türk: Gazze'de acil ateşkes şart

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, Cenevre'deki BM ofisinde düzenlediği basın toplantısında, Gazze'deki çatışmalarda sivillerin ağır kayıplar verdiğini belirterek, "Uluslararası toplum, insan hakları ve insani gerekçelerle acil ateşkes konusunda tek ses olarak ısrarcı olmalı." dedi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Türk: Gazze'de acil ateşkes şart

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına son verilmesi için uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Türk, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 16 bin 248 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 9 bin 100'den fazla kişinin yaralandığını aktardı.

Gazze'deki hastanelerin saldırılardan dolayı ağır hasar gördüğünü ve binlerce sivilin sığındığı yerlerin tahrip edildiğini vurgulayan Türk, "Bu durum, insani krizi daha da derinleştiriyor" diye konuştu.

Türk, İsrail ile Hamas arasında 24 Kasım'da sağlanan 4 günlük insani ara süresinin de sona erdiğini hatırlatarak, "İsrail ordusu, 1 Aralık'ta ara süresinin bitmesinin hemen ardından saldırılarına yeniden başladı" ifadelerini kullandı.

Türk, "Uluslararası toplum, bu çatışmayı bir an önce sona erdirmek için her türlü çabayı göstermeli" çağrısında bulundu.


Haber Kaynağı : 12punto

Birleşmiş Milletler Volker Türk