Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Boşanma aşamasındaki eşini öldüren polis memuruna indirimli ceza

Çorum’da boşanma aşamasındaki eşini dört el ateş ederek öldüren polis memuruna, indirim uygulanarak 24 yıl hapis cezası verildi. Ölen kadının ailesi hem verilen cezaya hem de çocuğunun velayetinin katilin ailesine verilmesine tepki gösterdi.

Boşanma aşamasındaki eşini öldüren polis memuruna indirimli ceza

Olay, 1 Ağustos 2023 tarihinde Çorum’un Sungurlu ilçesi Demirşeyh köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yol kenarında çalılık alanda bir kadının hareketsiz şekilde yattığını gören köylüler, durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, başından ve göğsünden silahla vurulan Gülten Ataklı’nın hayatını kaybettiğini belirledi. Olayla ilgili inceleme başlatan jandarma ekipleri, Gülten Ataklı’yı boşanma aşamasında oldukları eşi Mürsel Ataklı’nın öldürüldüğü tespit edildi.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’nde polis memuru olduğu belirlenen cinayet zanlısı, Samsun’un Havza ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. Mürsel Ataklı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SANIK HAKKINDAKİ KARAR VERİLDİ

Sungurlu Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanık hakkında açılan davada, tutuklu sanık Mürsel Ataklı, hakkında karar verildi. Mahkeme heyeti Mürsel Ataklı’yı 24 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Duruşmanın ardından verilen karara tepki gösteren Gülten Ataklı’nın ailesi, mahkeme heyetinin tartışmayı başlatanının belli olmaması sebebiyle ağırlaştırılmış müebbet cezasını 24 yıla düşürdüğünü belirtti.

Mahkemenin ardından karara itirazda bulunan Gülten Ataklı’nın ailesi, kendilerini şoke eden bir kararın da Gülten Ataklı’nın 11 yaşındaki oğlunun velayetinin cinayet zanlısının ailesine verilmesi olduğunu söyledi.

“BEN YEĞENİMİ 10 AYDIR GÖRMÜYORUM”

Gülten Ataklı’nın ablası Sultan Kızılkoca da kız kardeşinin oğlunu 10 aydır göremediklerini belirterek, “10 aydır kardeşimin oğlu olan 11 yaşındaki Ali’yi bağrımıza basamadık. Mahkeme vasi olarak başvurdum. Başvurularım onaylandı. Samsun’da yetiştirme yurdunda kalan çocuk psikolojik olarak değişti.

Babaannesi de sürekli yanına gidip geldi. Çocuk sonradan bana karşı değişmeye, ‘seni istemiyorum’ demeye başladı. Özel okulundan odasına kadar her şeyini hazırlamıştım. Mahkemeye de sundum. Çocuğun babasını sevmediğine dair kayıtların da olmamasına rağmen çocuğun beynini yıkadılar ve o tarafa çektiler. Mahkeme de buna onay verdi ve şu anda çocuk babaannesinin evinde kalıyor. Ben yeğenimi 10 aydır görmüyorum. Kardeşimin emaneti olan Ali’yi kaybettik” diye konuştu.

“BİZ İBRETLİK BİR CEZA BEKLERKEN HAKİM GEREKÇESİZ BİR İNDİRİM VERDİ”

Gülten Ataklı’nın ablası Canan Kızılkoca da sanığın cezasına indirim uygulanmasının kabul edilemeyeceğini belirterek, “Biz ibretlik bir ceza beklerken hakim gerekçesiz bir indirim verdi. Hiçbir iyi hal, pişmanlık göstermemiş bir katile indirim uygulandı. Bu kararı kabul edemeyiz. Buradan yetkililere sesleniyorum. Sesimizi duyun. Sonuna kadar adalet arayacağız” şeklinde konuştu.


Haber Kaynağı : İHA

ağırlaştırılmış müebbet Boşanma Cinayet Samsun