Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Buket Aydın canlı yayında oy tercihini açıklamıştı: İmamoğlu sözleri tepki çekti

AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum'u ağırlayan spiker Buket Aydın, İBB Başkanı İmamoğlu'nun kadın seçmenlere dair anketleri yorumladığı açıklamasına istinaden İmamoğlu'na oy vermeyeceğini açıklamıştı. Aydın'ın sözleri gazetecilerin tarafsız kalması yönünde eleştirilere neden oldu.

Buket Aydın canlı yayında oy tercihini açıklamıştı: İmamoğlu sözleri tepki çekti

Spiker Buket Aydın, bir televizyon programında Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum'u ağırladığı programda oy tercihini açıkladı.

Aydın, İBB Başkanı İmamoğlu'nun AKP'nin kadın seçmenleri konusunda araştırmalara dayanarak yaptığı ve sosyal medyada çarpıtılan açıklamasını alıntılayıp, "Oyum da size değil Ekrem Bey, bunu da böyle söylemek isterim" dedi.

Aydın'ın sözleri, gazetecilik açısından sorunlu bulunurken tarafsızlık eleştirilerinde bulunuldu.

KILIÇDAROĞLU'NA GÜLMÜŞTÜ

Bir önceki yerel seçimlerde CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İstanbul, Ankara, Bursa, Adana ve Mersin’i kesinlikle kazanacağız" sözlerine de gülen Aydın o dönemde de eleştirilmişti.

İMAMOĞLU NE DEDİ?

Söz konusu tartışma, İmamoğlu'nun Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına katıldığı 5 Mart tarihinde gündeme gelmişti. Küçükkaya, BirGün'de yayınlanan Prof. Dr. Aziz Çelik'in yazısına ilişkin "Hocamızın bir analiziydi... Sanılanın aksine emekliler en çok AK Parti'ye oy veriyor değil. Kadınlar en çok AK Parti'ye oy veriyor..." demişti.

İmamoğlu "Doğrudur" derken, Küçükkaya da "Sizin bu mitinglere bakıyorum, 2019'a göre daha fazla muhafazakâr kadın görüyorum" demişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Ekrem İmamoğlu Buket Aydın Murat Kurum 2024 yerel seçim