Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

Bursa'da 'boş tutanağa imza attırılıyor iddiası: 'Sandık kurulu başkanlarını uyarıyorum'

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, X hesabı üzerinden Bursa'da 'boş tutanağa imza attırılıyor' iddiasında bulundu. Yeşiltaş, "Tüm halkımızı sandıklar kapandıktan sonra, oy kullandıkları yerlere giderek sayıma katılmaya davet ediyorum" diyerek seçim güvenliğinin önemini vurguladı.

Bursa'da 'boş tutanağa imza attırılıyor iddiası: 'Sandık kurulu başkanlarını uyarıyorum'

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Bursa'da bazı bazı okullarda boş tutanaklara imza attırılmaya çalışıldığını X hesabı üzerinden duyurdu. 

Yeşiltaş paylaşımında,"Sandık kurulu görevlilerimiz ve müşahitlerimiz bu usülsüzlükle ilgili erken imza vermeyip, itirazda bulunarak tutanak tutuyor" dedi. 

Yeşiltaş'ın paylaşımı şu şekilde:

"SANDIK KURULU BAŞKANLARINI UYARIYORUM!

Bazı sandık kurulu başkanları boş tutanakları sandık görevlilerine imzalatmaya çalışıyor. Sandık kurulu görevlilerimiz ve müşahitlerimiz bu usülsüzlükle ilgili erken imza vermeyip, itirazda bulunarak tutanak tutuyor. Hatta bazı yerlerde kendilerini seçim kurulu görevlisi olarak tanıtıp imzalamanız gerekiyor şeklinde baskı oluşturulmaya çalışılıyor. Okul sorumlularımız ve sandık görevlilerimiz bu konuda eğitimli oldukları için boş tutanakları imzalamıyor. Ancak diğer partilerin sandık görevlilerinin imzaladığının bilgilerini alıyoruz. Okul sorumlularımız ve avukatlarımız itirazlarını yaptı. İl, ilçe seçim kurullarını, emniyet güçlerini tedbir almaya davet ediyorum. Halkımızın oyları bize emanettir. Her bir oyu koruyacak tedbirlerimiz hazırdır. Tüm halkımızı sandıklar kapandıktan sonra, oy kullandıkları yerlere giderek sayıma katılmaya davet ediyorum"

 

 


Haber Kaynağı : 12punto

CHP Bursa Nihat Yeşiltaş