Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Can Atalay'ın meslektaşları Çağlayan'da nöbette: 'Siz vermediniz, siz alamazsınız'

Tutuklu Hatay TİP milletvekili Can Atalay'ın arkadaşları ve meslektaşları Atalay'ın Anayasa Mahkemesi'nin iki kez verdiği ihlal kararına rağmen, Meclis'te Yargıtay kararı okutulmasıyla milletvekilliği düşürülmesinin ardından Çağlayan Adliyesi'nin önünde tepkilerini göstermek için bir araya geldi.

Can Atalay'ın meslektaşları Çağlayan'da nöbette: 'Siz vermediniz, siz alamazsınız'

Tutuklu Hatay TİP milletvekili Can Atalay'ın arkadaşları ve meslektaşları, Can Atalay'ın Anayasa Mahkemesi'nin iki kez verdiği ihlal kararına rağmen, Meclis'te Yargıtay kararı okutulmasıyla milletvekilliği düşürülmesinin ardından Çağlayan Adliyesi'nin önünde tepkilerini göstermek için bir araya geldi.

Avukatlar, Themis Heykeli önünde bulunan merdivenlerde oturmaları polis ve özel güvenlik görevlileri tarafından engellendi, daha sonra basın açıklaması yaptı. 

"BU VEKİLLİĞİ SİZ VERMEDİNİZ, SİZ ALAMAZSINIZ"

Atalay'ın meslektaşları, arkadaşları şöyle konuştu: 

"Can Atalay nezdinde yapılmaya çalışılan bu tutsaklık, Soma'daki emekçilerin tutsak edilmesidir; Gezi milyonlarının tutsak edilmesidir. Can Atalay bizim mücadele arkadaşımız olarak her yerde Hatay'da, Soma'da, Aladağ'da yanımızda olarak bildiğimiz vekil arkadaşımızdır" "Bu vekilliği siz vermediniz, bu vekilliği siz alamazsınız"

Avukat Alp Selek de, "Can Atalay, Gezi'den dolayı tutsak. Gezi olayı bu halkın yaptığı en şerefli olaydı. Can suçlu değil, sanık değil!" ifadelerini kullandı. 


Haber Kaynağı : 12punto

Anayasa Anayasa Mahkemesi Can Atalay Çağlayan Adliyesi Hatay