Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

Celal Şengör'den Erdoğan'a İmamoğlu tepkisi: 'Bu bir cinayettir'

Prof. Dr. Celal Şengör, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki deprem toplantısına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu davet etmemesine tepki gösterdi.

Celal Şengör'den Erdoğan'a İmamoğlu tepkisi: 'Bu bir cinayettir'

Prof. Dr. Celal Şengör, 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nin yıl dönümünde gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube kanalına konuk oldu.

Şengör, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu istanbul'daki deprem toplantısına davet etmeyen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

"İBB YIRTINIYOR, MERKEZİ HÜKÜMET İSE YAPAMASIN DİYE ELİNDEN GELENİ YAPIYOR"

"Bu bir cinayettir" diyen Şengör, "İBB, bir şeyler yapmak için yırtınıyor. Merkezi hükümet ise yapamasın diye elinden geleni yapıyor. Ekrem İmamoğlu, şahane bir toplantı yaptı. Depremle ilgili en iyi bilim insanlarını topladı. Çok iyi kararlar alındı. 2 hafta sonra Cumhurbaşkanı bir deprem toplantısı yaptı. Ekrem İmamoğlu’nu çağırmadı. Sen İstanbul’da deprem toplantısı yapıyorsun, şehrin seçilmiş en yüksek rütbeli memurunu çağırmıyorsun; bu cinayettir" ifadelerini kullandı.

"MURAT KURUM'UN ADINI BİLE ANMA..."

Fatih Altaylı'nın, "Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanı biliyorsun. İstanbul Belediyesi'nin bir şey yapmadığını söylüyor." demesi üzerine, Şengör, Altaylı'yı susturarak, "Murat Kurum'un adını bile anma. Çünkü adını andığın zaman hakikaten benim asabım bozuluyor. Maden faciasından sonra bu adamın ağzını açmaya hakkı yok. Bakan'sın git belediyeyle iş birliği yap, niye yapmıyorsun? Düşman ülkesi mi İstanbul?" şeklinde konuştu.


Haber Kaynağı : 12punto

Celal Şengör Fatih Altaylı Ekrem İmamoğlu Deprem Recep Tayyip Erdoğan