Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin düzenlediği 'Büyük Emekli Mitingi'nde konuştu

Partisinin düzenlediği Büyük Emekliler Mitingin'nde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Önce azdı emekliler. Biz konuştuk, biz çağırdık ve siz geldiniz. Kendi meselenize sahip çıktınız. Gün oldu bizim mitingimiz emekli mitingine dönüştü ve bütün Türkiye sizlerin sorunlarınızı duydu, konuştu. İşte bugün Ankara'da bu büyük meydanda iğne atsan yere düşmüyorsa bunun sahibi sizlersiniz!' dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin düzenlediği 'Büyük Emekli Mitingi'nde konuştu

Geçtiğimiz hafta Büyük Eğitim Mitingi düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) sıra Büyük Emekli Mitingi'ne geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün saat 14.00'da Ankara Tandoğan Meydanı'nda geçim sıkıntısı yaşayan emekli yurttaşlarla bir araya gelecek.

Özel daha önce yaptığı açıklamada “Artık CHP’nin tematik mitingleri olacak. Biz her derdi olan için, haksızlığa uğrayan için sokakta olacağız. Onların demokratik haklarını meydanda dile getireceğiz” demişti.

Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Emeklinin hakkını Cumhuriyet Halk Partisi alacak!” ifadelerine yer verdi.

CHP'nin emekli mitingi için İstanbul'un 39 ilçesinden otobüs kaldırıldı.

ANKARA'DA BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPALI

Ankara Emniyet Müdürlüğü, miting nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatılacağını bildirdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre, 26 Mayıs Pazar günü saat 13.00 – 17.00 arasında düzenlenecek “Büyük Emekli Mitingi” nedeniyle bugün saat 22.00’dan itibaren ihtiyaç olması durumunda, Anıt Caddesi’nin Turgut Reis Caddesi ile Anadolu Meydanı arasında kalan bölüm ve buraya açılan cadde ve sokakların tamamı, GMK Bulvarı’ndan Kazım Karabekir Caddesi’ne bağlanan varyantın tamamı çift yönlü trafiğe kapatılacak.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ''Büyük Emekli Mitingi''de konuşuyor.

Özel'in öne çıkan açıklamaları şu şekilde:

''HEP BERABER TÜRKİYE İTTİFAKINI KURDUK''

''Bu yılın başında açıklanan emekli maaşları yeni bir tranvmayı ve yaklaşan felaketi gösteriyordu. 19 Ocak günü Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nde 600 kişilik salonda 1000 kişi beraberdik. Hep beraber konuştuk, dertleştik. O gün sizlere bir söz verdim. Dedim ki; 'elime mikrofonu aldığım her konuşmada bu büyük haksızlığı, adaletsizliği dile getireceğim.' Koca bir seçim dönemi geçirdik. 105 meydanda kürsüye, otobüsün üstüne çıktım, mikrofonu elime aldım ve emeklilerin derdini, sorununu dile getirdim. Biz o meydanlarda sizlerle birlikte hep beraber Türkiye ittifakını kurduk.

''BUNUN SAHİBİ SİZLERSİNİZ!''

Önce azdı emekliler. Biz konuştuk, biz çağırdık ve siz geldiniz. Kendi meselenize sahip çıktınız. Gün oldu bizim mitingimiz emekli mitingine dönüştü ve bütün Türkiye sizlerin sorunlarınızı duydu, konuştu. İşte bugün Ankara'da bu büyük meydanda iğne atsan yere düşmüyorsa bunun sahibi sizlersiniz! Hoşgeldiniz hoşgeldiniz...!

Bu meydan Türkiye'nin en büyük emekliler korosu. Dinleyin bakın. Dünyanın en acıklı şarkısını nasıl söylüyorlar!

10 bin TL'yi duyuyor musunuz? Dünyanın en büyük korosunun söylediği en açıklı şarkıdır bu. Biz anlattık, dile getirdik. 'Emeklinin sorununu çözmezseniz, bundan sonra meydanlar, sokaklar, bizimdir' dedik.

''ALMAN BAŞBAKANI YANLIŞ SÖYLEDİM SANIYOR''

Bu sesi ya duyacaklar ya da söz verdiğim gibi durmayacağım, susmayacağım. Sizin sesinizi mutlaka bütün Türkiye'ye duyuracağım. Hakkınızı söke söke alacağım. Bu iktidar 2024 yılını emekli yılı ilan etmişti. Bu yıl 2024 yılında 1 Ocak'ta verilecek en düşük emekli maaşını 10 bin TL olarak belirlediler. Yurtdışına gidiyorum. Alman Başbakanı ile konuşuyorum. 'Türkiye'deki emekli maaşı 270 euro' diyorum. Yanlış söyledim sanıyor. '2700 euro olmasın' diyor. Almanca, İngilizce'ye tercümesi olmayan bir emekli maaşına sizleri mahkum edenlere yazıklar olsun.

''YAZIKLAR OLSUN''

4 emeklinin evladıyız biz. O emekiller eskiden emekli olduklarında emekli ikramiyeleri ile ev alabiliyorlardı. Sonra ev alamıyorlardı arabaya düştü. Şimdi yılların emeğine bir motorsiklet ikramiyesi verenlere yazıklar olsun.

''ALMANYA'DAN EMEKLİ HANS GELİYOR''

Almanya'dan emekli Hans kalkıp geliyor. Manavgat'a tatil yapmaya geliyor ama Manavgatlı Hasan amca, markete gitmeye korkuyor. Borcu var önünden geçmeye utanıyor. Hans'ın yaşadığı hayatı Hasan'dan esigeyenlere yuh olsun.

''EMEKLİLER YURTTA KALMA DERDİNDE DEĞİL''

Yaz aylarında toplam kapasitesi 65 bin olan öğrenci yurtlarını emekli misafirhanesi yapacaklarmış. Alay ediyorlar. Emekli, 'açım' diyor. Bunlar 'yurda git tatil yap' diyor. Emekli sokağa çıkamıyor. O, 'Çeşmedeki yurda git' diyor. Tut ki, tüm kapasite kullanıldı. Sadece 250 emekliden 1'i gidebilir. Aslında hiçbir emekli gidemez. Emekliler yurtta kalma derdinde değil. Kendi kirasını ödeme, karnını doyurma derdinde. Verdiğiniz parayla ev kirası verirsen aç kalırsın, karnını doyurursan sokakta kalırsın. Yazıklar olsun bu düzene. Değiştireceğiz bunu.

''HESAP SORACAĞIM''

Bu iktidar geldiğinde en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretti. Sizinle hiç uğraşmasa bugün 10 bin liradan 26 bin lira emekli maaşı alacaktınız. 26 bin liradan 10 bin liraya düşürenlerden hesap soracağım. Emekliyi bu hale getirenlerden 31 Mart'ta hesap sordunuz. Sesinizi duymazlarsa onlardan hesabın büyüğünü ilk sandıkta soracaksınız.

Çocuk yaşında stajer olarak gitmiş, sigortası başlamış, parası yatmış, çıraklık okuluna gitmiş, sigortasını devlet yatırmış ama şimdi gelince 'o günden başlatmayız' deyip emekli edilmeyen staj ve çıraklık mağdurları...

Emekliliği 1999'da işe başlayan bir gün önce emekli olsa geçen sene emekli olacak olan, bir gün geç kaldı diye 17 sene geriye bırakılanlar...

Emeklilikte kademe bekleyenler... 

Onların da sesini duyuyoruz.

“IMF HAYALETİ DOLAŞIYOR”

Toplam 16 milyon emekli, 32 milyon çalışan, 48 milyon kişiye ödenen para, bütçede faize ödenenden çok az. Emeklilerin toplam aylıkları milli gelirin sadece yüzde 5’ine karşılık geliyor. Birileri hem EYT’lileri, ‘Vallahi yapmam’ derken seçimin gittiğini görünce emekli ettiler ama o emeklilerin maaşını mevcut emeklilere ödettiler. Her türlü ekonomik krizde, her türlü kemer sıkmada herkesin aklına emekliler geliyor, emekçiler, yoksullar, garibanlar geliyor. Güya IMF ile çalışmıyorlar. IMF olsa, ‘Emekliye zam verme’ der, vermiyorlar. ‘Öğretmeni atama’ der, atamıyorlar.

Kemeri yoksula sıktırıyorlar. Başımızda bir gulyabani var. IMF değil ama IMF’nin hayaleti aramızda dolaşıyor. Mehmet Şimşek, beni dinle. Bu gulyabanini al, Saray’a götür. Artık emeklinin yakasından insin, birazcık da zenginden alsın.

EMEKLİLER İÇİN TALEPLERİNİ SIRALADI

En düşük emekli aylığının hiçbir dönemde asgari ücretten az olamayacağını yasal düzenlemeye bağlayalım.

Prim güncelleme katsayısı, aylık bağlama oranı, aylıkların alt sınırını hakkaniyetli ölçüde artıralım.

Emekli sendikalarına yıldırma amaçlı kapatma davaları geri çekilmelidir.

Bayram ikramiyeleri asgari ücret düzeyine çıkarılmalıdır.

Emeklilerin ilaç katkı payları düşürülmelidir.

Emekli Kart çıkarılmalı, elektrik, doğalgaz ve su faturalarında yüzde 25 ile yüzde 40 arasında indirim yapılmalıdır.

65 yaş üstü ulaşım sorunu asla bir daha hiçbir emeklimizi rencide etmeyecek şekilde, şoför esnafını da düşünerek kanun yoluyla Devlet’in cebinden çözülmelidir.

Çalışmak zorunda kalan emeklilerden SGK destek primi kesilme uygulaması bitirilmeli, emeklilerin kredi ve kredi karı borçları bir sefere mahsus bütün faizleri silinerek beş yıla bölünmelidir.''


Haber Kaynağı : 12punto

CHP Cumhuriyet Halk Partisi emekli mitingi Özgür Özel