Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 'CHP Akp'nin dümen suyuna mı girdi' eleştirilerine şöyle yanıt verdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in başlattığı 'yumuşama' sürecinde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin yankıları devam ediyor. Görüşme sonrasında bazı kesimler tarafından yapılan 'CHP, AKP'nin dümen suyuna mı girdi' eleştirilerine CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'dan yanıt geldi.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 'CHP Akp'nin dümen suyuna mı girdi' eleştirilerine şöyle yanıt verdi

12punto.com.tr'nin Youtube kanalında yayınlanan Tuncay Mollaveisoğlu ile 12'den programına konuk olan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın önemli açıklamalarda bulundu.

Gündemi meşgul etmeye devam eden Özgür Özel ve Erdoğan görüşmesine dair açıklamalarda bulunan Günaydın, 'CHP, Akp'nin dümen suyuna mı girdi' eleştirilerine yanıt verdi.

"HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI"

Erdoğan'la görüşmek yapılmaması gereken bir şey mi? Yani şu anda CHP memleketin en son seçime göre birinci partisi, bundan evvelki seçime göre ikinci partisi.

Erdoğan'la Özel bir araya gelmesinler, CHP genel başkanıyla bir araya gelmesin, MHP ile de oturmasın, İYİ Parti ile de görüşmesin. Bu size mantıklı geliyor mu? Yani biz mecliste bütün milletvekilleriyle yan yana oturuyoruz. Meclis başkan vekilleri var, her partiden geliyor. 

Grup başkan vekilleri var, her partiden geliyor, her gün görüşülüyor. Ama liderler bir araya gelmeyecekler, oturmayacak. Ben bunun anormal olduğunu düşünüyorum, hayatın olağan akışına aykırı olan bu.

Peki, karşılıklı bir araya gelmek demek, AKP'nin dümen suyuna girmek anlamına gelir mi acaba? Yani müzakere-mücadele metaforu üzerinden çok tartışıldı bu. Siz oraya ne getiriyorsunuz? Çantanızda ne var? Ve onu nasıl tartışıyorsunuz, konuşuyorsunuz? Bunun iletişimini de nasıl yapıyorsunuz? Mesele bundan ibarettir.

"ÖZGÜR ÖZEL'İN ÇANTASINDA MEMLEKETİN SORUNLARI VARDI"

Söyleyelim, Cumhuriyet Halk Partisi lideri Sayın Özgür Özel'in çantasında Erdoğan'ın karşısına oturduğu zaman memleketin sorunları oldu.

Yani asgari ücreti artır dedi, 25.000 TL yap dedi. Asgari ücreti yılda iki kere belirle dedi. En düşük emekli aylığını asgari ücrete odakla dedi, onunla aynı seviyeye getir dedi.

Tarımsal fiyatlar çok düşük çayda, buğdayda ve diğerlerinde. Bu tarımsal fiyatları doğru noktalara doğru taşı dedi. Türkiye'de yargı alanında büyük haksızlıklar oluyor, yargı sorunlarını çöz dedi. Dış ilişkilerde acayip yanlışlar yapıyorsun, bunları toparla dedi.

Bunun gibi çok sayıda konu getirdi. Peki, karşıdaki çanta açıldığı zaman, Erdoğan'ın çantasından ne çıktı? Yalnızca anayasa çıktı.

Bunlara zorlandığı zaman Erdoğan şunu söyledi: Popülist olmamak lazım. Yani vatandaşa asgari ücreti iki kere yükselt, yılda 25.000 TL yap, emekli aylığını artır dediği zaman bu popülizm oluyor Erdoğan'a göre.

 


Haber Kaynağı : 12punto

AKP CHP Genel Başkanı Erdoğan gökhan günaydın Görüşme Özgür Özel