Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP'den İzmir Büyükşehir Belediyesi hamlesi: Buğra Gökçe'nin adaylığı kesin gibi...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP'nin en güçlü adayı olarak dikkat çekiyor. Tunç Soyer'in yerine büyükşehir belediye başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Gökçe'nin belediyecilik tecrübesi rakiplerinin önüne geçmesini sağlıyor

CHP'den İzmir Büyükşehir Belediyesi hamlesi: Buğra Gökçe'nin adaylığı kesin gibi...

Cumhuriyet Halk Partisi'nde yerel seçim çalışmaları hız kazandı. 

Parti genel merkezine yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre bazı büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının yeniden aday olmayacakları netlik kazandı. 

Ancak bu konuya dair gerek başkanlar gerekse genel merkez bir açıklama yapmaktan ve parti içinde bir huzursuzluk varmış havası yaratmaktan kaçınıyor. 

12punto'nun güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere göre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, her ne kadar "Bir kere daha aday gösterilmeyi hak ediyorum" diye görüş belirtse de İzmir'den aday gösterilmeyecek. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Selin Sayek Böke, Murat Bakan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe'nin adı geçiyor. 

Bu üç isim arasında öne çıkan isimse Buğra Gökçe... CHP kanadında aday alternatifleri görüşülürken, 'liyakat' ve 'uzman adaylar' tercihinin sıklıkla vurgulandığı, Gökçe'nin bu kriterleri karşıladığı konusunda görüş birliğine varıldığı öğrenildi. 

Gökçe bilindiği üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde hem Aziz Kocaoğlu hem Tunç Soyer'in başkanlıkları döneminde Genel Sekreter olarak görev yapıyordu. 

Liyakat vurgusuyla öne çıkan Gökçe, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanması üzerine şehrin sorunlarına çözüm bulması için İzmir'den İstanbul'a getirilmişti. 

Genel hatlarıyla belediyecilik konusundaki yaklaşımları, bilimsel açıklamaları ve çalışmalarıyla dikkat çeken Gökçe, şimdi İzmir Büyükşehir Belediyesi için en öne çıkan isim olarak dikkat çekiyor. 

Gökçe'yi öne çıkaran unsur ise sadece belediyecilik konusundaki uzmanlığı değil... 

İzmir'le anılan Selin Sayek Böke'nin Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Sekreteri olması, yine aday olarak anılan Murat Bakan'ın milletvekiliği Gökçe'yi öne çıkarıyor. 

12punto.com.tr yerel seçim öncesi kulisleri ve aday olmayacakları kesinleşen isimleri aktaracak. 


Haber Kaynağı : 12punto

İzmir Buğra Gökçe CHP