Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP'den, MEB'in 20 bin öğretmen atama kararına tepki: 'Emekli olanların yerini doldurmuyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 20 bin öğretmen atama kararını eleştirdi. Özçağdaş, "Sadece geçen yıl 23 bin 670 öğretmen emekli oldu, bu atama rakamı emekli olan öğretmenlerin bile yerini doldurmuyor" dedi.

CHP'den, MEB'in 20 bin öğretmen atama kararına tepki: 'Emekli olanların yerini doldurmuyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 20 bin öğretmen atama kararına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Özçağdaş, yüz binlerce öğretmenin, aylardır beklediği atanma umutlarının kırıldığını, 20 bin atamanın kabul edilemez olduğunu belirtti.

"ATAMA RAKAMI EMEKLİ ÖĞRETMENLERİN YERİNİ DOLDURMUYOR"

Öğretmen atamasının sadece öğretmenleri değil, en başta çocuklar ve velileri olmak üzere herkesi ilgilendirdiğini vurgulayan Özçağdaş, "Sadece geçen yıl 23 bin 670 öğretmen emekli oldu, bu atama rakamı emekli olan öğretmenlerin bile yerini doldurmuyor. Öğretmenler bu kadar sorunla boğuşurken iktidarın bu sorunları görmezden gelmesi artık tahammül sınırını aşmıştır." değerlendirmesini yaptı.

"İSTİFASINI VERMESİ ZORUNLULUKTUR"

Öğretmenlerin yanında olduklarını bildiren Özçağdaş, şunları kaydetti:

"Hiçbir okul öğretmensiz kalmayana, ücretli ve sözleşmeli öğretmenlik sömürüsü bitene, mülakatsız atamalar yapılana, öğretmenler hak ettikleri ücretlerle çalışana dek mücadele etmeye devam edeceğiz. Başta Sayın Yusuf Tekin olmak üzere ilgili tüm kadroların istifasını vermesi artık bir zorunluluk olmuştur. Öğretmenleri ve eğitimi soktuğunuz bu çıkmazdan çıkarmak için burada olmaya devam edeceğiz."


Haber Kaynağı : AA

CHP Emekli eğitim iktidar Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen ataması Sözleşme Yusuf Tekin öğretmen