Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

CHP'den süt üreticilerine destek! 'Bir buçuk lira olması gerekmektedir'

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, süt üreticilerine verilen prim desteğinin litre başına 50 kuruştan 1,50 liraya çıkarılması için kanun teklifi verdi.

CHP'den süt üreticilerine destek! 'Bir buçuk lira olması gerekmektedir'

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiğ süt prim desteğinin artırılması amacıyla TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi sundu. Gürer, tarım sektörünün önemine vurgu yaparak, süt üreticilerinin artan üretim giderleri nedeniyle zor durumda olduğunu belirtti.

Yapılan desteklerin yetersiz kaldığını ve süt üreticilerinin üretimden çekilmelerine neden olduğunu ifade eden Gürer, çiğ süt prim desteğinin litre başına 50 kuruş olarak verildiğini ancak bunun 1,50 lira olması gerektiğini dile getirdi. 

Gürer, çiğ süt prim desteğinin artırılmasının süt üretiminin sürdürülebilirliği açısından önemli olduğunu belirterek, bu amaçla kanun teklifi verdiğini söyledi.

Ömer Fethi Gürer, konuşmasında  süt üreticilerinin yüksek maliyetler, iklim değişikliğinin etkileri, hayvan hastalıkları ve pazar dalgalanmaları gibi faktörlerle mücadele ettiğini belirterek, "Çiğ süt prim desteği, süt üreticileri için kritik bir unsurdur. Litre başına 50 kuruş verilen çiğ süt desteğinin 1,50 lira olması gerekmektedir. Bunun için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdim. Çiğ süt prim desteğinin artırılması, süt üretiminin sürdürülebilirliği açısından elzemdir" diye kaydetti.



Haber Kaynağı : 12punto

Ömer Fethi Gürer kanun teklifi süt