Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

CHP'li Gürer Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açıkladı: 'Zeytin ağacı olmayan ülkeden zeytinyağı ithal ediyoruz'

Türkiye'de binlerce zeytin ağacı rant ve inşaatlara kurban gitti. Gelinen noktada CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Plan ve Bütçe komisyonunda yaptığı konuşmada, "Zeytin ağacı olmayan ülkeden zeytinyağı ithal ettiğimiz gibi, ülkemizin bir ili kadar olan yerden de canlı hayvan ithal etmek nasıl bir anlayıştır?" dedi.

CHP'li Gürer Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açıkladı: 'Zeytin ağacı olmayan ülkeden zeytinyağı ithal ediyoruz'

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada, 28 gıda ürünündeki arz açığına dikkat çekti. Türkiye'nin 128 ülkeden ürün ithal ettiğini belirten Gürer, "İthalat, zorunlu hâlde haksız rekabeti önleyecek bir anlayışta yapılabilir, piyasada fiyat dengelemesiyle de olsa kısmen düşünülebilir. İthal ürünün yerli ürünle rekabet edip kimi üründen daha yüksek fiyatta rafta yer aldığı da görülüyor" dedi.

ZEYTİN AĞACI OLMAYAN ÜLKEDEN İTHAL ZEYTİNYAĞI

Ürün güvenliğini ve yerli üretim vurgusu yapan Gürer ayrıca şunları kaydetti:

"Ne kadar döviz yurt dışına gitti? Bunu ithal edenler kimler? Bunların kamuoyu tarafından bilinmesinde yarar var. Gümrük vergisi sıfırlanarak 2022 ve 2023 yılında ne kadar gümrük vergisinden vazgeçilmiştir? İthal edilen gıda ürün çeşit sayısının bu yıl ülkelere göre dağılımı ne kadardır? İthal üründe amaç fiyat dengelemek olduğu hâlde yerli üründen daha pahalı olarak raflarda yer alması neden önlenmemektedir? Zeytin ağacı olmayan ülkeden zeytinyağı ithal ettiğimiz gibi, ülkemizin bir ili kadar olan yerden de canlı hayvan ithal etmek nasıl bir anlayıştır?" 


Haber Kaynağı : 12punto