Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

CHP’li Sevgi Kılıç: 'Siyaset sporu geriye götürüyor, bu zihniyeti terk etmeliyiz'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na ilişkin yaptığı açıklamada, siyasetin spora müdahalesinin olumsuz sonuçlar doğurduğunu belirterek, sporu siyasetin arka bahçesi haline getiren zihniyetin terk edilmesi gerektiğini vurguladı.

CHP’li Sevgi Kılıç: 'Siyaset sporu geriye götürüyor, bu zihniyeti terk etmeliyiz'

CHP Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na dair yazılı bir açıklama yaptı. Kılıç, siyasetin spora müdahale ettiği branşlarda Türkiye'nin gerilediğini ifade ederek, "Önceden altın madalyamızın garanti olduğu branşlarda bile istediğimiz sonuçları alamadık. Acilen sporu siyasetin emrine veren zihniyeti terk edip, siyaseti sporun emrine vermemiz gerekiyor" dedi.

GERİLEMENİN MUHASEBESİ YAPILMALI

Kılıç, Türk milli sporcularının Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda gösterdikleri performansla milyonlarca çocuk ve genç için rol model olduklarını belirtti. Ancak madalya sayılarındaki ve sıralamalardaki gerilemenin dikkatle incelenmesi gerektiğini vurgulayan Kılıç, spora yapılan yatırımların güçlendirilmesi ve çeşitlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Sevgi Kılıç ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın sorumluluktan kaçtığını belirterek, uzun vadeli planlamanın eksikliğine dikkat çekti.

OLİMPİYAT RUHUNA UYGUN DAVRANMAYAN BİR BAKAN

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda sporcuların başarısını kişisel tanıtım için kullanan bir bakana tanıklık ettiklerini söyleyen Kılıç, bu yaklaşımın olimpiyat ruhuna aykırı olduğunu ifade etti. Türkiye’nin tanıtımı için sosyal medyanın etkili kullanılabileceğini ancak fırsatın kaçırıldığını belirtti.

İSTANBUL EVİ ELEŞTİRİSİ 

Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Paris’te açtığı İstanbul Evi’ne iktidar temsilcilerinin katılmamasını eleştirerek, "İstanbul başka bir ülkenin şehriymiş gibi milli çıkarlarımızı baltalayan bu yaklaşımı spor camiamızın ve Türk halkının vicdanına havale ediyoruz" dedi. Ayrıca, Rusya ve Belarus'un olimpiyatlara alınmamasını eleştirerek, bu durumu küresel bir adaletsizlik olarak nitelendirdi.

Paris'te yarışan sporcuların mücadelelerinden dolayı gurur duyduklarını belirten Kılıç, sporculara teşekkür ederek, Paralimpik sporculara başarılar diledi. Kılıç, yerel yönetimlerle birlikte yeni şampiyonlar yetiştirmek için çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.


Haber Kaynağı : 12punto

Gençlik ve Spor Bakanlığı CHP Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç 2024 Paris Olimpiyatları Osman Aşkın Bak