Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Çorlu tren faciası davası 19. kez ertelendi! Üye hakim izin almış...

8 Temmuz 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 300’den fazla kişinin de yaralandığı Çorlu Tren Faciası davası 25 Nisan’a ertelendi.

Çorlu tren faciası davası 19. kez ertelendi! Üye hakim izin almış...

Tekirdağ Çorlu’da 8 Temmuz 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 300’den fazla kişinin de yaralandığı tren katliamına ilişkin 13 sanıklı davanın karar duruşması bugün Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşma 25 Nisan tarihine ertelendi.

Faciada oğlu Oğuz Arda Sel’i yitiren Mısra Öz üye hakimlerden birinin bu sabah mazeret sunarak gelmediğini açıkladı.

Mısra Öz, şunları söyledi: 

"Bugün ne yazık ki Türkiye'deki hukukun ayaklar altına alındığını gördük. Bugün bir kez daha bu salonda gördük ki adalet ve yargı iktidarın altında eziliyor. İktidardaki adamın sözü bekleniyor. Bugün karar açıklayacağız diye davet ediyorlar, tek bir evrak dahi yokken 2 ay sonraya erteleniyor. Çünkü bugün izin alıyor mahkeme heyetinden biri. Biz neyiz, ne yaşıyoruz 6 yıldır?

Bugün bu kalabalığı, yurttaşları ve siyasileri yanımızda gördükleri için korkup karar açıklayamadılar. Seçim sonrasını bekliyorlar. Daha kalabalık olmak zorundayız. Kararını açıkladı gitti. İktidara sesleniyorum, sen koltuğunda oturuyorsun senden güç alıyorlar. Adalet herkese gerekli olacak. Bizi iktidarın gücünün karşısında ezmeye çalışiyorlar. Sorumlular Binali Yıldırım'dan geliyorum. Korkaklar 13 sanığa ceza veremeyen sanıklar. Muz cumhuriyetine çevirdiniz ülkeyi, soytarı bile hafif kalıyor hepsi dalkavuk."


Haber Kaynağı : 12punto

Çorlu Tren Katliamı