Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0624
Dolar
Arrow
34,1295
İngiliz Sterlini
Arrow
44,5429
Altın
Arrow
2955,0000
BIST
Arrow
8.956

Daltonlar çetesine operasyon! Talimatlar İtalya ve Gürcistan'dan geliyor

Daltonlar çetesine yönelik dört ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. İtalya ve Gürcistan'daki liderlerinin talimatıyla iş insanlarını tehdit eden çete, Bursa'da bir Azeri iş adamına saldırdı. 12 saat boyunca takip edilen motosikletli şüpheliler yakalandı. Operasyonda 8 kişi gözaltına alındı; bazıları tutuklandı.

Daltonlar çetesine operasyon! Talimatlar İtalya ve Gürcistan'dan geliyor

Türkiye'deki iş insanlarını ölümle tehdit ederek yüklü miktarda para alan Daltonlar çetesine, dört ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Çete üyelerinin talimatları, İtalya ve Gürcistan'daki liderlerinden aldıkları belirlendi.

10 gün önce, İstanbul'dan Bursa'nın Gürsu ilçesine motosikletle gelen iki şüpheli, ilçe merkezinde keşif yaptıktan sonra Azerbaycan uyruklu bir iş adamının bulunduğu kahvehaneye girdi. Kasklı bir şahıs, montunun cebinden çıkardığı tabanca ile iş adamının bacağına üç el ateş ederek olay yerinden kaçtı. Yaralanan iş adamı, hastaneye kaldırıldı.

GÜVENLİK KAMERALARI İLE TAKİP

Bursa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, iş adamının tanımadığı kişiler tarafından tehdit edildiği bilgisinin ardından harekete geçti. 300'den fazla güvenlik kamera kaydı incelenerek motosikletli iki şüpheli takip edildi. Motosikletli şahıslar, 12 saat boyunca kasklarını çıkarmadı.

Kasklarını çıkardıktan sonra saklandıkları yerler tespit edilen iki şüpheli, 17 yaşındaki M.M.Ç. ve 18 yaşındaki B.A., kullandıkları tabanca ile birlikte yakalandı. Bu şahısların ifadeleri doğrultusunda, çete üyelerine yönelik soruşturma genişletildi.

EŞ ZAMANLI OPERASYONLAR

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, çıkar amaçlı suç örgütü kuran Daltonlar çetesine yönelik Bursa, Muğla, İstanbul ve Hatay'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Özel Harekat ve KOM ekipleri, çete üyelerinin gizlendiği ev ve depoların kapılarını koçbaşlarıyla kırarak içeri girdi.

GÖZALTILAR VE GELİŞMELER

Operasyonda J.K. (33), Ö.A. (24), T.E. (39), E.A. (27), A.T. (21), T.K. (22), N.K.Y. (19) ve R.Ö. (34) adlı şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. R.Ö. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer şüpheliler tutuklandı. Olayla ilgili tahkikatın devam ettiği bildirildi.


Haber Kaynağı : 12punto

Daltonlar