Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

DEM Parti Milletvekili Bozan ve AKP Milletvekili Eldemir 12punto’ya konuştu: Meclis kavgasını taraflarına sorduk

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan’ın Meclis’teki konuşması sırasında AKP’li vekillerle “hırsızlık” atışması yaşandı. AKP Milletvekili Halil Eldemir ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun dahil olduğu gerginlik, DEM Partili Bozan’a yönelik yumruk ve tekmeli kavgaya dönüştü. Kavganın ardından DEM Parti Milletvekili Bozan ve AKP Milletvekili Eldemir 12punto’ya konuştu.

DEM Parti Milletvekili Bozan ve AKP Milletvekili Eldemir 12punto’ya konuştu: Meclis kavgasını taraflarına sorduk

Caner Taşpınar / 12punto.com.tr

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “AKP, TÜİK eliyle her ay işçinin, memurun, emeklinin cebinden düzenli bir şekilde çalıyor.

İşçinin, emeklinin sesi maalesef duyulmuyor ama ben de buradan cebinden ücreti çalınan yurttaşların adına bağırmak istiyorum: Hırsız var, hırsız var, hırsız var! AKP hırsızlık yapıyor, AKP hırsızlık yapıyor, AKP hırsızlık yapıyor” dedi.

DEMP Partili Ali Bozan ile AKP’li milletvekilleri arasında “hırsızlık” atışmasıyla başlayan tartışma, yumruk ve tekmeli kavgaya dönüştü. 

Tartışmanın büyümesi üzerine Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, Genel Kurul’a 15 dakika ara verdi. Araya rağmen salondaki tartışma devam etti. AKP milletvekilleri Bozan’ın üstüne yürürken, AKP Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, ceketinden tutarak Bozan’ı yere fırlattı. CHP’li milletvekillerinin engellemeye çalıştığı olaylar sırasında bazı AKP’lilerin yere düşen Bozan’a tekme attığı görüldü. Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da Bozan’a önce tokat, sonra da yumruk attı.

İşte o görüntüler: 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve CHP’li vekiller, Bozan’ı kalabalığın içinden çıkarak DEM sıralarına doğru götürdü. Bozan, kulise doğru çıkarılırken AKP’li milletvekilleri peşinden koştu, arbede burada da devam etti. Bozan, daha sonra muhalefet milletvekilleri eşliğinde odasına gitti.

Bunun üzerine Bozan’a iktidar sıralarından tepkiler yükseldi. Bozan, kendisine “terbiyesiz” diye bağıran AKP’lilere, “Kendinizi ifade etmekten acizsiniz, ancak hakaret ediyorsunuz, ağzınız pislik kokuyor” diye karşılık verdi.

                AKP Milletvekili Halil Eldemir


AKP’Lİ VEKİL HALİL ELDEMİR 12PUNTO’YA KONUŞTU: MECLİS’TE TANSİYON YÜKSEKLİNCE…

12punto, kavganın taraflarına mikrofon uzattı. 

Kavganın ardından DEM Parti Milletvekili Ali Bozan ve AKP Milletvekili Halil Eldemir 12punto’ya konuştu.

AKP Milletvekili Halil Eldemir, 12punto’ya yaptığı açıklamada “Meclis’te tansiyon yükseklince böyle olaylar oluyor” dedi.  

DEM PARTİ MİLLETVEKİLİ ALİ BOZAN 12PUNTO’YA KONUŞTU: ORGANİZE BİR SALDIRI

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan ise 12punto’ya yaptığı açıklamada, “organize bir saldırı” değerlendirmesinde bulundu. 

                           DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan

DEM Partili Ali Bozan, yaşadıklarını şöyle anlattı:  

“Erdoğan’ın dünkü konuşmasının satır aralarına baktığınızda organize bir saldırı olduğu apaçık ortada. Bunu bir diğer göstergesi, AKP grubu sade oylama ve yoklama esnasında kalabalıktır. Oylama ve yoklama dışında AKP grubu, Meclis Genel Kurulu’nda bulunmazlar.

Sadece parmak kaldır-indir yapan bir grup. Dünkü saldırıda neredeyse ilk defa gözüme ilişen vekiller vardı. Normalde yoklama yapıldıktan sonra çıkarlardı ama benim yaptığım konuşmada oradaydılar. Benim konuşmam TÜİK’in enflasyon verilerini yanlış açıklaması ve bunu üzerine emeklinin, işçinin cebinden çalınmasına yönelikti. Bunun adı da hırsızlıktır. Ben hırsızlık olduğunu söyleyince, ciddi anlamda bir tepki oluştu. 

Meclis’te AKP grubunun sıkışmış olduğunu görüyoruz. Meclis’te görüşülen eğitimden vergiye ve hayvan haklarına kadar, bu konularda söyleyecek sözleri olmadığı için sıkıştılar, bu saldırıyı gerçekleştirdiler. Söyleyecek sözü olmayan ve aynı zamanda korkak ve aciz kişilerin başvurduğu bir yöntemdir şiddet, onlar da bunu seçtiler.

Özellikle o esnada, bizim meclis grubumuzdan vekillerimizin bir kısmı İnsan Hakları Komisyonu’ndaydı. Bizim meclis grubundaki arkadaşlarımızın az sayıda olduğu anın seçilmesi bile organize bir saldırı olduğunu gösteriyor.”


Haber Kaynağı : 12punto

AKP DEM Parti genel kurul kavga komisyon meclis milletvekili