Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

DEM Parti'den 'yeni anayasa'ya yeşil ışık

DEM Partili Koçyiğit, yeni anayasa çalışmaları hakkında “Bir şans verilmesi gerekiyor. AKP'ye değil, yeni bir anayasa yapma meselesine bir şans verilmesi, bunun ortamının zorlanması gerekiyor” dedi.

DEM Parti'den 'yeni anayasa'ya yeşil ışık

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, son günlerde herkesin farklı bir 'normalleşme' algısı bulunduğunu ve bu meselenin toplumsal kamplar üstünden okunduğunu belirtti

DW Türkçe’den Gülsen Solaker’in aktardığına göre Koçyiğit, şunları söyledi:

Bunun en çarpıcı örneği; cezaevinde çok sayıda siyasi mahpus var ve rehine pozisyonundalar bizim açımızdan. Ama cezaevindeki hukuksuzluklar üzerinden söz kurulduğunda bu sadece Osman Kavala ya da Gezi tutukluları üzerinden kuruluyor. Bunun kendisi bir çifte standart. Normalleşeceksek eğer öncelikle muhalefetin dilinden başlayarak normalleşmeye başlanması gerek. Yani siz Kavala'yı söylediğinizde Demirtaş'ı, Yüksekdağ'ı ya da Kışanak'ı söylemiyorsanız orada zaten bir normallik algısı oluşturmuyorsunuzdur.

Koçyiğit, bunu söylerken sadece DEM Parti için değil tüm antidemokratik uygulamalar için bir normalleşmeden bahsettiğini söyleyerek, bu kapsam altında yargıdaki hukuksuzlukların yanı sıra İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması gibi konuların da sayılabileceğini belirtiyor.

"AKP-MHP, MUHALEFET GÖMLEK BİÇİYOR"

AKP ile MHP ittifakının sadece kendi tabanını konsolide ederken aynı zamanda muhalefete de bir gömlek biçtiğini ve bir söylem sınırı çizdiğini ifade eden Koçyiğit, "Ne yazık ki muhalefet özellikle geçmiş dönemlerde hep o sınırlara hapsoldu. Hep o sınırlar içerisinde siyaset yaptı ve o anlamıyla biz hep bir 'öteki' olduk. Hem iktidarın ötekisiydik ama aynı zamanda muhalefetin de ortak fotoğraf vermekten çekindiği bir partiydik" diyor.

"CHP KAYYUMLARLA İLGİLİ DAHA NEY TUTUM SERGİLEMELİ"

CHP'nin şu anda kayyumlarla ilgili eskiye kıyasla daha net bir tutum izlemesini ‘kıymetli’ bulduklarını da söyleyen Koçyiğit, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu gerçekten çok kıymetli bir şey. Sadece DEM Parti olduğu için kıymetli değil. Türkiye'nin demokratikleşmesi açısından çok kıymetli. Çünkü tüm anti demokratik uygulamalar önce bize yapılıyor; ses çıkmayınca ve toplu bir refleks oluşmayınca sonra diğerlerine yapılabiliyor. Hani deniyor ya sarı öküzü vermeyecektik. Yani o mesele. İlk dayağı yiyen biziz ama bu dayağın herkese uzanacağını Türkiye'nin görmesi gerekiyor.


Haber Kaynağı : 12punto

DEM Parti yeni anayasa