Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Deniz Zeyrek’ten AKP ve DEM Parti iddiası: 'Perde arkasında görüştüler...'

Gazeteci Deniz Zeyrek, katıldığı bir canlı yayında AKP'nin perde arkasında DEM Parti'yle görüştüklerini iddia etti. AKP'nin DEM Parti'ye "kayyum düzenine son verme" başta olmak üzere pek çok vaate bulunduğunu öne süren Zeyrek, "Bırakın bu hikayeleri artık" diyerek AKP iktidarına tepki gösterdi.

Deniz Zeyrek’ten AKP ve DEM Parti iddiası: 'Perde arkasında görüştüler...'

Yerel seçimlere doğru giderken CHP ile DEM Parti arasındaki ittifak görüşmelerinden sonuç çıkmamış ve DEM Parti İstanbul'da aday çıkarmaya karar vermişti.

DEM Parti'nin büyükşehirlerde aday çıkarma kararına karşın başta AKP ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın yanı sıra, İYİ Parti ile Memleket Partisi de CHP'nin DEM Parti ile yaptığı görüşmelere tepki göstererek 'DEM'leniyorlar' eleştirisine devam ediyor.

Sözcü TV'de gündemi değerlendiren gazeteci Deniz Zeyrek, DEM Parti ile CHP'nin değil AKP'nin anlaştığını ve arka kapıda görüşmeler yapıldığını iddia etti.

Zeyrek, AKP'nin DEM Parti'ye "kayyum düzenine son verme" vaadinde bulunduğunu belirtti.

Gazeteci Zeyrek, "DEM Parti İstanbul’da en güçlü adayını koydu. Meral Daniş Beştaş kadar iddialı bir aday çıkaramazdı. En iddialı adayını getirdi, koydu. Çünkü iktidar partisi ile DEM Parti, perde arkasında görüştüler. Bizzat ben ortaya çıkardım. Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan, gittiler Adalet Bakanı ile görüştüler. Önce inkâr etmeye kalktılar, sonra açıklamak zorunda kaldılar. Neler dönüyor neler. İktidar partisi, kayyum düzenine son verilecek de yeni düzenleme sağlanacak da falan da filan da, bir sürü vaatte bulundunuz DEM Parti’ye. Bırakın bu hikayeleri artık gerçekten" dedi.

Deniz Zeyrek ayrıca şunları söyledi:

"Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder çıktı dediler ki hasta tutsakları görüştük. Daha fazla detaya inmeye gerek yok. DEM Parti İstanbul’da en güçlü adayını çıkardıysa, bunun sebebi iktidar partisi ile anlaşmasının bir sonucudur. Kimse CHP ile DEM Parti’yi bir tutmaya çalışmasın. CHP bir sürü hata yaptı zaten.

İktidar partisi CHP DEM’leniyor da PKK ile bir oldu da… Bırakın bu hikayeleri, baydı artık. Siz en radikali ile Hizbullah ile bir aradasınız. Hizbullah milletvekilleri nereden cesaret alıyor cumhuriyeti tehdit etmeye, özerklik önermeye, federasyon önermeye nereden cesaret alıyor. Sizden cesaret alıyor."


Haber Kaynağı : 12punto

AKP Cumhur İttifakı DEM Parti Deniz Zeyrek CHP İYİ Parti Memleket Partisi MHP Pervin Buldan yerel seçim