Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Deprem bilimci Doğan Kalafat hayatını kaybetti (Doğan Kalafat kimdir?)

Deprem bilimci Doç. Dr. Doğan Kalafat yaşamını yitirdi. Türkiye'de deprem araştırmalarına önemli katkılarda bulunan Kalafat, bir dönem Kandilli Rasathanesi’nde müdürlük yapmıştı.

Deprem bilimci Doğan Kalafat hayatını kaybetti (Doğan Kalafat kimdir?)

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi eski müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat 65 yaşında hayatını kaybetti.

Acı haberi AFAD duyurdu. AFAD’ın açıklamasında, "Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdürü, değerli hocamız Doç.Dr. Doğan Kalafat vefat etmiştir. Ailesine, yakınlarına ve yerbilimleri camiasına sabır ve başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi. 

DOĞAN KALAFAT'IN CENAZESİ NE ZAMAN?

Kalafat'ın cenazesi yarın (12 Temmuz Cuma) İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek. Kalafat için saat 10:30'da Kandilli Kampüsü'nde yer alan Fatin Gökmen Konferans Salonu’nda tören düzenlenecek.

KANDİLLİ RASATHANESİ’NDEN TAZİYE MESAJI

Kalafat için, Kandilli Rasathanesi de taziye mesajı yayımladı.

“Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün yeri doldurulmaz isimlerinden Doç. Dr. Doğan Kalafat arkadaşımızı kaybetmenin derin acısı ve hüznü içindeyiz.

Ülkemiz deprem izleme ağının sürdürülmesi ve geliştirilmesi konusunda yerbilimlerine büyük emek ve katkıları bulunan, uzun yıllar boyunca Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürlük görevini yürüten Doğan hocamız fedakarlığı, çalışkanlığı ve güleryüzü ile daima  anılarımızda yaşamaya devam edecek.”

DOĞAN KALAFAT KİMDİR?

1984'te Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Sismoloji Laboratuvarı'nda Jeofizikçi olarak görevine başlayan Kalafat, aynı bölümde laboratuvar şefi olarak 2004'e kadar görev yaptı. Ardından Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü olan Doç. Dr. Doğan Kalafat, 2015'e kadar bu görevini sürdürdü. Doç. Dr. Kalafat 2015'te başladığı KRDAE Bölgesel Deprem Tsunami İzleme Merkezi (BDTİM) müdürlüğü görevine Haziran 2024'e kadar devam etti.

Bugüne kadar Türkiye'de gözlemsel ve aletsel sismoloji, deprem izlemeleri ve deprem istasyonları şebekesinin gelişimine büyük katkıda bulunan Doç. Dr. Doğan Kalafat; Türkiye'de uydu sistemleriyle ilk geniş bant sismik istasyonların kurulumu ve fayların araştırılmasına öncülük etti. Uzmanlık alanları olan faylardaki aktiviteler ve deprem oluş düzenleri, yerkabuğu yapısının araştırılması, deprem kataloğu çalışmaları, fay düzlemi çalışmaları ve saha gözlemleri konularında dikkat çeken projeleri hayata geçirdi.


Haber Kaynağı : 12punto

Doğan Kalafat Deprem