Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Deprem kurasına katılıp ev alan Menzil Şeyhi'nde 'sosyal medya' tavsiyesi: 'Lüks ve şatafattan...'

Birçok şirketi ve kuyumcusu olan, lüks araçlara binen ve son olarak Deprem konut kurasına katıldığı ortaya çıkan Menzil şeyhi M. Saki Elhüseyni, “Gösterişten, lüks ve şatafattan uzak durulması için” çağrı yaptı. Elhüseyni ayrıca, cemaat içerisindeki miras kavgasını olduğunu da doğruladı.

Deprem kurasına katılıp ev alan Menzil Şeyhi'nde 'sosyal medya' tavsiyesi: 'Lüks ve şatafattan...'

Menzil’in sosyal medya hesaplarından yayımlanan bir videoda, cemaatin liderlerinden Muhammed Saki Elhüseyni ile yapılan röportaja yer verildi.  

Birçok şirketi ve kuyumcusu olduğu bilinen, lüks araçları ile poz veren, deprem kurasına katılıp ev alan Menzil şeyhi M. Saki Elhüseyni’ye, “Sosyal medyada şeyhler ve aileleri hakkında dedikodu yapılmaktadır. Kasıtlı haberler yapılıp algı operasyonları yönetilmektedir. Bilhassa dünyevileşme öne çıkarılmaktadır. Bu tür ithamlara mahal vermemek adına ne tavsiyeleriniz olur?” şeklinde bir soru yöneltildi.  

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; M. Saki Elhüseyni bu soruya, “Sosyal medya paylaşımlarında gösterişten uzak durulmalı. Lüks ve şatafattan uzak durmak ve buna dair sosyal medya paylaşımları yapmamak gerek” şeklinde yanıt verdi.  

“ARAMIZDA İHTİLAF VAR” 

Kardeşleriyle miras kavgasına tutuştuğu bilinen M. Saki Elhüseyni, “Elhüseyni ailesinde de 10 aylık bir süre geçmesine rağmen bu meselelerin çözülemediği görülüyor. Üçüncü şahıslar mal paylaşımı problemi var diyorlar…” şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi:  

“Bazı sıkıntılarımızın olduğu gerçektir. Biz diyoruz ki ümmetten para toplanarak inşa edilen gayrimenkuller, sosyal yardım amaçlı dernek ve yardım kuruluşları, müesseseler vakıftır, ümmetin malıdır… Vakıflara devredilmesi gerekir. Emanet olarak şahıslar ve şirketler üzerinde kalmamalıdır.  

Başka bir ifadeyle biz dedik ki, ümmet malına sahip çıksın, muhafaza etsin ve onları maksadına matuf olarak yönetsin. İşte bu konuda kardeşler arasında tam bir mutabakat sağlanamadı. Aksine görüşler var. Ümmetin şartlı bağışlarının tayininde aramızda ihtilaf vardır.  

Sofilerin dergahlardan cebren ve polis zoruyla çıkarılmalı bizi çok üzmüştü. Dergahların, mescitlerin ve diğer varlıkların tapuları daha önce bulunduğu bölgedeki Müslümanların üzerineydi ancak babamın vefatına yakın bu yerlerin tapusunu üzerlerine almışlar. Tapu kimin mülk onundur dediler, insanları inşa ettikleri dergahlardan çıkardılar.” 


Haber Kaynağı : 12punto

Menzil Cemaati Muhammed Saki Elhüseyni