Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0698
Dolar
Arrow
34,2356
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4960
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.654

Destici'den açıklamalar: Mutlaka desteklenmesi gerektiğini düşündüğüm bir kanundu

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici, katıldığı canlı yayında kredi kartlarından alınacak olan savunma sanayii payını savunmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Destici'den açıklamalar: Mutlaka desteklenmesi gerektiğini düşündüğüm bir kanundu

İşte Destici'nin yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar:

Türkiye Cumhuriyeti devleti ordusu güçlü olmak zorunda bunlardan biri de askerin ordunun güçlü olmasından geçiyor. Devletimiz üç şeyde kendi kendisine yeter hale gelmeli, yiyecek, aşı ve savunma sanayi...

Güçlü değilseniz haklı olmanızın hiçbir karşılığı yok, bunu İsrail'in saldırılarında görüyoruz. 

Mutlaka desteklenmesi gerektiğini düşündüğüm bir kanundu. 

Bu parayı vermeyenler Ermenidir, Yunandır, DEM'lidir gibi bir ifadem olmadı basın toplantısında...

Ordu ve sağlıkla ilgli bir şey olduğunda devlet kanun da yasa da çıkarabilir.

Biz aile olarak TSK Vakfına bağışımızı yaptık. 

658 bin lira kendi adıma ve ailem adına bağış yaptım. Bu şarkıcılar ve dolarla maaş alan medya mensupları bağış yapmış mı?

Ben yanlış bir şey söylemedim, sözlerimin arkasındayım. Kimseye Yunanlısın, DEM'lisin, Ermenisin demedim. Bunlarla yasa önünde hesaplaşacağız.

Benim açıklamalarımı dinlemeden rüzgara kapılıyorlar. (Şamil Tayyar'ın çıkışına dair) Sen niye onlarla aynı vagona biniyorsun, ben ne söylemişim bir bak...

Geri adım atmam ve herkese anladığı dilden cevap veririm. Bedeli neyse öderim, inandığımızı söyleriz!

ANAYASA TARTIŞMALARI

Habertürk'teki canlı yayına katılan Destici sözlerini şöyle sürdürdü: BBP kurulduğundan beri Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulması gerektiğini söylüyoruz. Bütün değişiklik tekliflerine evet dedik. Biz demokratikleşmekten yana bir partiyiz.

Biz öncelikle demokratik bir anayasa istiyoruz. Türkiye'nin resmi dili Türkçe'dir bunun yanına başka bir dil eklenmesini istemeyiz. Her milletin bir adı vardır ve ortak kimliğimiz Türk Milletidir. Bundan taviz vermeyiz.

Siyasi, medeni ve sosyal haklarda herkesin bu haklardan istifade etmesini istiyoruz.

İlk 4 maddeye dokunmadan laiklik tanımının daha net bir hale getirilmesini istiyoruz. Bu gerçekten inanç ve fikir hürriyetiyse o zaman bu çocuklarımız neden başörtüleriyle okullara alınmadı.

Ama bu konu başka bir madde üzerinde değerlendirilmeli.

Numan Bey aslında orada teknik bir konuya girdi, aslında bir dil anlamında düzeltme olabilir mi demek istedi ama ilk 4 madde olunca konu milletimiz hassas ve bunun gözetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yoksa Numan Beyin de ilk 4 maddeyi değiştirelim gibi bir çıkışı olmadı.

Ben anladığımı ifade ediyorum ancak Numan Bey gibi düşünmüyorum. Onun akademik bir ünvanı var ve üniversite açılışında yaptığı akademik bir konuşma olarak yorumluyorum.

Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili bir derdi olmadğını söyledi.

YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ HAKKINDAKİ YORUMLARI

Siyasette yumuşama, partiler arası diyalog bunlar herkesin isteyeceği bir tablodur. Ama kırmızı çizgimiz terör ve şiddettir. 

Eğer mecliste temsil edilen ki bize göre sözde bir siyasi partidir. Terör örgütü ile arasına mesafe koymadan terörü lanetlemeden, kınamadan yani gerçekten Türkiye'nin partisi olmadan BBP olarak tokalaşmayız, selam bile vermeyiz.

Ellerinde mehmetçiğin kanları var...

Terörü lanetlesinler ben de tokalaşırım ve görüşürüm. Sayın Bahçeli'nin açıklamaları çok net buradan bir çözüm süreci çıkmayacağı ortada.

Şekere bulanmış sözlerle bir çözüm süreci getirilmeye çalışılırsa biz buna rıza göstermeyiz.

DEM Partisi yöneticileri ya Kandil'den ya İmralı'dan emir alıyorlar. Hal böyleyken onlarla bir diyalog ya da yeni bir çözüm süreci olmaz.

Ülkemiz için birlikte adım atmaya ve çözümler üretmeye mecburuz, ancak kırmızı çizgimiz terör ve şiddet. Terör örgütü saldırılarını sürdüyorsa ben şehit veriyorsam ben burada bir iyi niyet göremem ki...

Bu durumda böyle sözde bir partiyle, bütün teröristlere özgürlük isteyen bir partiyle yeni bir çözüm süreci masasına oturmayız.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve AKP sözcüleri böyle bir durum olmadığını ifade ettiler. Sayın Bahçeli de ne amaçla bu adımı attığını açıkladı. Takdir milletimizin...


Haber Kaynağı : 12punto

AKP Anayasa BBP çözüm süreci darbe Anayasası DEM Parti