Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Elif Esen, cezaevlerinde yaşamak zorunda kalan çocuklarla ilgili konuştu

DEVA Partisi Milletvekili Elif Esen Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın açıklaması düzenledi. Esen, düzenlediği basın toplantısında cezaevlerinde yaşamak zorunda kalan çocuklarla ilgili konuştu.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Elif Esen, cezaevlerinde yaşamak zorunda kalan çocuklarla ilgili konuştu

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Elif Esen, cezaevlerindeki çocukların 6 yaşına basınca annelerinden ayrılmak zorunda kaldığını, bu çocukların tehlikelerden korunarak büyümelerinin sağlanmasının herkesin görevi olduğunu söyledi.

Esen, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın bütün çocuklara armağan edildiğini belirterek, Gazze başta olmak üzere dünyanın farklı yerlerinde zalimce öldürülen çocuklar bulunduğuna dikkati çekti.

Türkiye'de çocukların ekonomik ve diğer sorunlar nedeniyle zor şartlarda yaşadığını ileri süren Esen, İstanbul ve Ankara'da ziyaret ettiği kapalı ceza infaz kurumlarına dair izlenimlerini aktardı.

Esen, ceza infaz kurumlarında, anneleriyle kalmak zorundaki çocukların yaşam şartlarının iyi olduğunu, gelişimlerine özen gösterildiğini ancak kurumlar arasında standardın sağlanmasına yönelik bazı adımların atılması gerektiğini belirtti.

'HERKESİN GÖREVİ'

Cezaevlerindeki çocukların 6 yaşına basınca annelerinden ayrılmak zorunda kaldığına dikkati çeken Esen, şöyle devam etti:

"Bu çocuklar, dışarıda kendilerine bakacak bir yakınları varsa onların yanına gidiyor ancak güvenilir bir yakınları yoksa devlet korumasındaki bakım kurumlarına teslim ediliyor. Bu çocukların tehlikelerden korunarak ve suça sürüklenmeden büyümesi sadece devlet kurumlarının değil, herkesin görevi. Ayrıca bu çocukların anneleriyle kalması bir yana, görüş ve iletişimleri de çok sağlıklı ve düzenli olamayabiliyor. Bazen sadece telefonla sınırlı kalabiliyor ya da sadece yaz tatili ve sömestr gibi uzun aralıklarla ziyarete gelip annelerini görmeleri mümkün olabiliyor. 6 yaşın üzerinde dışarıda kalan çocuklar için devletin çocuk başına ödenek veriyor olması önemli bir destek. Ama kadınların pek çoğunun bu konudan haberleri yok. Mahkum annelerin bu konularda bilgilendirilmesi gerekir."

 


Haber Kaynağı : AA

DEVA Partisi Elif Esen Hapishane Cezaevi