Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0624
Dolar
Arrow
34,1295
İngiliz Sterlini
Arrow
44,5429
Altın
Arrow
2955,0000
BIST
Arrow
9.002

Devlet Bahçeli’nin ‘yerel halk’ tepkisine Mehmet Şimşek’ten yanıt! 'İçeride bu işin...'

MHP lideri Devlet Bahçeli, IMF toplantısında 'yerel halk' ifadesini kullanan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e sert tepki gösterdi. Kendisine yönelik gelen tepkilere yanıt veren Şimşek, "İçeride bu işin nasıl istismar edildiğini gördük. Burada çok şaşırıyoruz. Çünkü finansta kullanılan bir terminoloji bağlamından çıkarılırsa gereksiz tartışmalara yol açıyor" ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli’nin ‘yerel halk’ tepkisine Mehmet Şimşek’ten yanıt! 'İçeride bu işin...'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in IMF toplantısında söylediği 'yerel halk' ifadesi kamuoyunda tepkilere neden oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda Şimşek'in 'yerel halk' ifadesine sert tepki gösterdi.

Bahçeli, "Türk milletini “yerel halk” ifadesiyle değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyetin, son günlerde maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusu olduğunu hiç kimse inkar edemeyecektir" ifadelerini kullandı.

"İSTİSMAR EDİLDİĞİNİ GÖRDÜK"

Bahçeli'nin sert tepkisinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi.

TRT Haber'e konuşan Şimşek, sözlerinin istismar edildiğini savundu.

"Yerel" ifadesinin çarptırıldığını söyleyen Şimşek, "Bir toplantıda 'Küresel yatırımcılar Türkiye'nin programına güveniyor. Şimdi yerel yatırımcıları ikna etme zamanı' dedik. İçeride bu işin nasıl istismar edildiğini gördük. Burada çok şaşırıyoruz. Çünkü finansta kullanılan bir terminoloji bağlamından çıkarılırsa gereksiz tartışmalara yol açıyor" dedi.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Öte yandan dün (22 Nisan) Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mehmet Şimşek'in "yerel halk değil", "yerel yatırımcı" ifadesini kullandığını belirtmişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Devlet Bahçeli Mehmet Şimşek yerel halk