Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Dilan-Engin Polat çiftinin gözaltına alınma nedeni belli oldu

Kara para aklama suçlamasıyla gündemde olan Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu ve beraberindekiler gece yarısı düzenlenen operasyonla İstanbul'daki adreslerinden gözaltına alındılar. Dosyayı takip eden gazeteci Murat Ağırel, Polat çifti ve soruşturmada adı geçen kişilerin acil şekilde gözaltına alınmasının gerekçesini açıkladı.

Dilan-Engin Polat çiftinin gözaltına alınma nedeni belli oldu

Kara para aklama ve resmi evrakta sahtecilik suçlamalarıyla kamuoyunu meşgul eden Dilan Polat ve Engin Polat başta olmak üzere beraberindeki 17 kişi İstanbul'daki adreslerinden gözaltına alındı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesine bağlı ekiplerce yakalanan şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

Yakalanan şüphelilerin, Dilan Polat, Engin Polat, Sinem Sıla Doğu, Av. Ahmet Gün, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat, Yeşim Altınkalem Dalkıran, Zehra Yılmaz, Ceyda Nur Gün, Beyza Nur Gün, Zekayi Tepe, Halit Polat, Can Polat, Haydar Enes Çetinkaya, İlkan Kul, Buse Uzuner ve Can Doğu olduğu öğrenildi.
 
Şüphelilerden bazılarının yurt dışında olduğu tespit edildi.

'KAÇMAYA HAZIRLANIYORLARDI'

Gazeteci Murat Ağırel, Polat çifti ve soruşturmada adı geçen kişilerin acil şekilde gözaltına alınmasının nedenini şu sözlerle açıkladı:
 
"MASAK raporu daha hazırlanmamış. Hali hazırda savcılık birden fazla Masak raporu bekliyor. Buna rağmen neden gözaltı yapıldığını sorduğumda ise aldığım cevap şu oldu: 'Kayıtlı mernis adreslerin güncellenmesi, güncellenen adreslerin oturum olmayan boş adreslere taşınması ve kaçmaya hazırlandıkları yönündeki tespitler...'

80 SAYFA DÖKÜMANA EL KONULDU

Öte yandan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, Dilan Polat’ın evinden 80 sayfa dokümana el konuldu. Firari şüpheli Zümrüt Y.’nin adresinde 10 bin dolar, 1 bilgisayar ve 1 hafıza kartı ele geçirildi.
 
Polat çiftinin avukatı Ahmet Gün’ün evindeki 120 bin TL'nin yanı sıra tablet ve hesap hareketleri dokümanına el konuldu.

SUSMA HAKKINI KULLANDILAR

Gözaltına alınan Dilan Polat ve Engin Polat'ın susma hakkını kullandığı öğrenildi.

Sıla Doğu ise ifade vermeyi kabul etti.

BASKININ AYRINTILARI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Dilan Polat ve Engin Polat çiftine dair düzenlenen operasyonun detayları ortaya çıktı. Gazeteci Emrullah Erdinç, Dilan-Engin Polat çiftine yapılan baskının ayrıntılarını 2.Sayfa programına anlattı.

Erdinç şu ifadeleri kullandı:

"Baskında Polat çiftinin birinci ve ikinci derece yakınları da gece yataklarında uyurken kapılarında polisleri gördü. Aslında Polat ailesine yapılan bu baskının kararını Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı dün akşam saat 17:00'da verdi. Ancak karar gece saatlerine kadar gizli tutuldu.

'SARI ZARFLAR VERİLDİ'

Operasyonda görev alacak polislere sarı zarflar verildi ve bu zarfların gece 03:00'te açılması söylendi. Operasyonda görev alan 150 polis 4 gruba ayrıldı ve zarfları açtıklarında Dilan Polat Engin Polat çiftinin ve yakınlarının ev adreslerini ve mahkeme kararlarını buldu.

Polis evlere eşzamanlı baskın düzenledi. Dilan Polat evde uyurken Engin Polat'ta ayaktayken polis baskınına yakalandı.

Polis çifte gözaltında olduklarını söyledi ve önce cep telefonlarına el koydu sonra giyinmelerini istedi."


Haber Kaynağı : 12punto

Dilan Polat Engin Polat Kara Para Murat Ağırel

İlgili Haberler