Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Dilan-Engin Polat'ın ardından.. Maliye'den 100'den fazla fenomene suç duyurusu

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın sosyal medya fenomeni olarak kara para aklayan, vergi kaçıranlara yönelik özel ekip kurduğu ve 100'den fazla fenomen hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu iddia edildi.

Dilan-Engin Polat'ın ardından.. Maliye'den 100'den fazla fenomene suç duyurusu

Dilan-Engin Polat soruşturmasıyla başlayan fenomenlere takip dalgasında Hazine ve Maliye Bakanlığı 100'den fazla fenomen hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sosyal medya fenomeni görüntüsü altında kara para aklayan, vergi kaçıranlara yönelik son yılların en kapsamlı incelemesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kurduğu özel ekibin araştırmaları ise devam ediyor.

Sosyal medya üzerinden gelir elde eden ve vergi yükümlülüğünü tam olarak yerine getirmeyen 3 binin üzerinde mükellef tespit edildi.

Kara para ile ilgili şüphe ortaya çıktığında MASAK devreye giriyor. Vergi müfettişleri, vergi kayıp, kaçağı, MASAK uzmanları da suç gelirlerinin aklanması boyutuyla inceleme yapıyor. Suç unsuru tespit edildiğinde savcılığa bildiriliyor.

NTV'de yer alan habere göre; 100'ün üstünde fenomenin dosyası savcılığa iletildiği belirtiliyor. Uzmanlar, 2019 sonrasına yoğunlaşan incelemelerde takipçi sayısı değil kara para trafiğinin esas olduğunu söyledi.


Haber Kaynağı : 12punto

Engin Polat Hazine ve Maliye Bakanlığı MASAK soruşturma Sosyal Medya Dilan Polat