Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0377
Dolar
Arrow
34,0303
İngiliz Sterlini
Arrow
45,3604
Altın
Arrow
2830,0000
BIST
Arrow
9.975

Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Famagusta' dizisine tepki

Dışişleri Bakanlığı dijital bir platformda yayınlanacak olan ''Famagusta'' adlı dizinin gerçekleri olduğundan farklı gösterdiğini ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Famagusta' dizisine tepki

Dışişleri Bakanlığı, dijital bir platformda yayınlanacak olan "Famagusta" adlı diziye ilişkin sert bir açıklama yaptı. Bakanlık, dizinin tarihi gerçekleri çarpıttığını ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin kara propagandasına hizmet ettiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı’nın X hesabından yapılan yazılı açıklamada, "Famagusta" adlı dizinin, 1963-74 yılları arasında Kıbrıslı Rum çeteler tarafından katledilen Kıbrıs Türklerinin hatıralarına büyük bir saygısızlık teşkil ettiği vurgulandı. Bakanlık, dizinin gerçekleri olduğundan farklı yansıtmayı amaçladığını ve bu tür girişimlerin Milli dava Kıbrıs konusundaki mücadele azmini güçlendirdiğini ifade etti.

Açıklamada, "Gerçekleri olduğundan farklı yansıtmaya dönük bu tip nafile girişimler, Milli davamız Kıbrıs konusundaki mücadele azmimizi daha da güçlendirmektedir. Kıbrıs gazilerimizi saygı, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" denildi.



Türkiye'nin adada Rumların yaptığı katliamlara son vermek ve barışı getirmek adına 20 Temmuz'da başlayan, 18 Ağustos'ta sonlanan 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın Famagusta adlı dizide çarpıtılarak anlatılması Türk izleyicilerin tepkisine neden olmuştu.


Haber Kaynağı : 12punto

Dışişleri Bakanlığı Famagusta