Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,5012
Dolar
Arrow
34,1719
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8371
Altın
Arrow
2889,0000
BIST
Arrow
8.964

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda AKP terfisi! Milletvekili olamadı, seçilemeyince ödüllendirildi

2015 seçimlerinde AKP’den milletvekili adayı olmak için ilçe müftülüğü görevinden istifa eden Durmuş Ayvaz, seçilemeyince Diyanet’e geri döndü. Ayvaz’ın il müftüsü olarak atanması tepki çekti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda AKP terfisi! Milletvekili olamadı, seçilemeyince ödüllendirildi

Haber: Nagihan Yılkın

Tasarruf genelgesine rağmen yaptığı harcamalarla gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanlığı’nda yapılan atamalar dikkat çekmeye devam ediyor. AKP’li isme terfi ataması yapılması Diyanet İşleri Bşakanlığı'ndaki siyasallaşmanın başka bir örneği olduğu yönünde eleştirilere neden oldu.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı’nda ağustos ayında yapılan atamalarda her gün yeni bir skandal açığa çıkıyor.

Kayseri İl Müftüsü olarak atanan Durmuş Ayvaz’ın AKP milletvekili adayı olduğu ortaya çıktı.

Çeşitli ilçelerde müftülük tecrübesi olan Ayvaz’ın 2015 seçimlerinde istifa edip AKP milletvekili aday adayı olmasının ardından hızlı yükselişi dikkat çekti.

2015 seçimlerinden önce çeşitli ilçelerde müftülük yapan Durmuş Ayvaz, 7 Haziran 2015 seçimlerinden önce AKP’den Bursa Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Ayvaz, AKP’de milletvekili olamayınca soluğu yeniden Diyanet İşleri Başkanlığı’nda aldı.

Seçimden sonra Bursa İl Müftü Yardımcısı olarak atanan Ayvaz, daha sonra Amasya İl müftülüğüne atandı. Ayvaz son olarak 10 Ağustos 2024 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kayseri İl Müftülüğü'ne atandı. 

SİYASETİN ARKA BAHÇESİ

Diyanet İşleri Başkanlığı kaynakları, Ayvaz’ın ilçe müftüsüyken istifa edip siyasi tercihini açıkça broşürlerle anlatmasına rağmen terfi ettirilerek büyükşehire il müftüsü yapılmasının kurumun siyasetin arka bahçesi haline getirildiğinin en somut örneği olarak niteledi.

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın daha önce yaptığı "Diyanet İşleri Başkanlığı, Anayasa'nın 136’ncı maddesine göre, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak görevlerini yerine getirmektedir” açıklamasıyla da çeliştiği görüldü.


Haber Kaynağı : Nagihan Yılkın

İlgili Haberler

Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş AKP Durmuş Ayvaz Ali Erbaş