Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Diyanet’ten 'içki' açıklaması! İçkiyi üreten, satan ve servis edenler de ‘lanetli’

Diyanet İşleri Yüksek Kurulu üyesi İdris Bozkurt, Diyanet TV'de yaptığı açıklamada alkollü yerde çalışanlara yeni iş arama önerisinde bulundu. Bozkurt, alkolün üretiminden satışına kadar tüm aşamalarda yer alan ve bu gelirden faydalanan herkesin lanetleneceğini söyledi.

Diyanet’ten 'içki' açıklaması!  İçkiyi üreten, satan ve servis edenler de ‘lanetli’

Diyanet TV'de yayınlanan "Diyanet'e Soralım" programında Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi İdris Bozkurt, alkollü ortamlarda çalışanlara ilişkin bir öneride bulundu. Bir izleyici, "Alkol satışı yapılan bir otel ya da markette çalışmak, aldığımız maaşta bir sakınca oluşturur mu?" diye sorduğunda, Bozkurt, "Sadece içene değil, üretene, taşıyana, sunana, hatta bunun parasını değerlendirene ve parasından istifade edenin hepsini peygamberimiz lanetliyor. 'Allah'ın rahmetinden uzak olsunlar' diyor. Böyle bir müessesede çalışan insan da, bir şekilde alkol gelirinden istifade ediyor. İstemese de direkt olmasa da bu işin içerisinde" şeklinde açıklamada bulundu.

Bozkurt, alkolle ilgisi olmayan insanlara da yeni iş arama önerisinde bulundu.

"ÇOK ABARTILI"

Cumhuriyet'in haberine göre, konu hakkında danışılan ilahiyatçı yazar Cemil Kılıç, "Diyanet'in bu konudaki fetvasının çok abartılı olduğunu düşünüyorum. İçki içmenin sağlığa zararlı olduğundan bahsetmesi doğaldır. Dinen günah olmasından bahsetmesi de normaldir. Ancak içki içenlerin, üretenlerin, ticaretini yapanların lanetlendiğini ileri sürmek aşırı bir yaklaşımdır" diye kaydetti.


Haber Kaynağı : 12punto

Diyanet Alkol