Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0377
Dolar
Arrow
34,0303
İngiliz Sterlini
Arrow
45,3604
Altın
Arrow
2830,0000
BIST
Arrow
9.975

Dolar'ı sabit tutma çabası... Merkez Bankası 1 haftada 10 milyar dolarlık alım yapmış

10Haber yazarı Erdal Sağlam, 6 Eylül sonrası Merkez Bankası'nın döviz rezervlerini artırdığını ve bir haftada 10 milyar dolarlık alım yaptığını belirtti.

Dolar'ı sabit tutma çabası... Merkez Bankası 1 haftada 10 milyar dolarlık alım yapmış

10Haber yazarı Erdal Sağlam, Merkez Bankası’nın 6 Eylül sonrasında döviz rezervlerinde ciddi bir artış sağladığını açıkladı. 

DOLAR'I SABİT TUTMA ÇABASI

Sağlam, Merkez Bankası'nın dolar kurunu 34 TL seviyesinde sabit tutmaya çalıştığını belirterek, "Yabancı girişi hızlanırken, Merkez Bankası kurların düşmesine izin vermeyip yüksek kurdan yüklü döviz alımları yapıyor" dedi.

Sağlam’ın açıklamalarına göre, 6 Eylül sonrası döviz rezervlerindeki artış 10 milyar doları buldu.

Merkez Bankası’nın piyasada TL'nin bollanmasına neden olduğunu ifade eden Sağlam "Bankaların fonlama faizi yüzde 50'nin altına indi, bu da mevduat faizlerinde önümüzdeki hafta düşüş yaşanmasına neden olabilir" diye ekledi.

Geçtiğimiz hafta swap hariç net rezervlerin 13.7 milyar dolara kadar düştüğünü hatırlatan Sağlam, 12 Eylül itibariyle bu rakamın 23.8 milyar dolara çıktığını ve hafta sonunda rezervlerin 25 milyar doları aşabileceğini belirtti. Sağlam, "Perşembeden perşembeye 10 milyar dolarlık bir rezerv artışı oldu, bu artışın 12 milyar doları aşması bekleniyor" ifadeleriyle Merkez Bankası'nın döviz alımlarındaki hızlanmayı değerlendirdi.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Merkez Bankası