Döner restoranının et porsiyonları sosyal medyada tartışma yarattı
Artan maliyetler nedeniyle restoranlar fiyatları yükseltirken, porsiyonları küçültme stratejisi uyguluyor. Ünlü bir döner restoranının menüsündeki et miktarları sosyal medyada eleştiri oklarının hedefi oldu.

Türkiye'de yüksek enflasyon, birçok vatandaşın fiyat algısını zorlaştırırken, bazı işletmeler bu durumu fırsata çevirerek ürün fiyatlarını artırıyor. Restoran zincirleri, maliyetleri gerekçe göstererek yemek fiyatlarını yükseltirken, aynı zamanda porsiyonları küçülterek kar marjlarını artırıyor.
Türkiye'de geniş bir fast food ağına sahip olan bir döner restoranı, menüsündeki et gramajlarıyla sosyal medyada büyük tepki topladı. Restoran, 270 TL'ye sunduğu '1 porsiyon' iskenderde 70 gram et kullanırken, 350 TL'lik '1,5 porsiyon' iskenderde 90 gram et bulunduğunu açıkladı.
Sektör uzmanları, bir porsiyon iskenderin en az 100 gram et içermesi gerektiğini savunurken, restoranın 430 TL'ye sattığı 'duble iskender' ise sadece 110 gram et içeriyor. Sosyal medya kullanıcıları, Avrupa'da benzer fiyatlarla satılan ürünlerin iki ila üç kat daha fazla et içerdiğini belirterek duruma tepki gösterdi.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar

Gazeteler, Ferdi Zeyrek'in cenazesini nasıl gördü?

'İmzasız, damgasız evrakla tutuklandım; hazır tutanak ise 17 gün sonra yollandı'

Gönül Özdağ: ‘Yaşımın verdiği yorgunluğa rağmen…’

Yunanistan’ın harita pervasızlığı

CHP’nin yas gününde sert sözler: AKP'li Varank’tan İmamoğlu’na hakaret

BEDAŞ İstanbul'da bugün elektrik kesintisi yaşanacak ilçeleri sıraladı

Firari müteahhit yakalama kararının kaldırılmasını istedi

Yarım kalan düşler; Ferdi Zeyrek’e veda

'Ti Sesi'ne sosyo-kültürel emperyalizmden bakmak!

Özel hastanelerde yeni düzenlemeler yolda
