Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Dört kişiyi öldürüp derin dondurucuda saklamıştı: Katil dört gece cesetlerle uyumuş

İzmir'de 4 kişiyi vahşice öldürüp, ardından 121 parçaya ayıran Saparmurat Hallyev için hazırlanan iddianame tamamlandı. 12punto'nun ulaştığı iddianamede Hallyev'in 4 gece cesetlerle birlikte uyuduğu ortaya çıktı.

Dört kişiyi öldürüp derin dondurucuda saklamıştı: Katil dört gece cesetlerle uyumuş

12punto.com.tr ÖZEL / Burak Demirbaş

İzmir'de, sevgilisi Gulkamar Hanymova (54) ile kızları Leyla Geldiyarova (28) ile Lachyn Geldiyarova (30) ve kızlardan birinin erkek arkadaşı Ruslan Kerimov'u (34) öldürüp cesetlerini 121 parçaya ayıran ve derin dondurucuya koyan Saparmurat Hallyev (60) hakkındaki soruşturma tamamlandı. 

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen cinayetin iddianamesindeki ayrıntılara 12punto ulaştı. 

CİNAYET GÜNÜ RUSLAN KERİMOV'UN ARKASINA YATIP UYUMUŞ! 

Savunmasında, cinayet günü (13.06.2023) evden çıkarak alkol alıp eve geri döndüğünü söyleyen Hallyev, "Lachyn'i sürükleyerek diğerlerinin yanına getirdim. Ben de Ruslan'ın arkasına yatarak uyudum" dedi. 

Ertesi gün (14.06.2023) 4 kişiyi 'nasıl yok edeceğini' düşünmeye başladığını söyleyen Hallyev, cesetleri parçalamaya da o gün başladı. Ardından yine alkol almak için dışarı çıkan Hallyev cesetlerin olduğu odada uyuduğunu itiraf etti. 

"TÜM GÜN DERİN DONDURUCU ARADIM" 

Derin dondurucu alma fikrinin cinayetin 3. gününde (15.06.2023) aklına geldiğini söyleyen Hallyev, kendisinden 7 bin TL istendiğini ancak parası yetmediği için alamadığını, tüm gün derin dondurucu aradığını ama bulamadığını ardından eve gelip uyuduğunu söyledi. 

Hallyev, cinayetin 5. günü (17.06.2023) derin dondurucu satın alarak cesetleri derin dondurucuya koydu. Ardından kız kardeşinin yanına giden Hallyev, birlike yemek yediklerini, kız kardeşinin kendisine, "Gulkamar'ın telefonu niye kapalı" diye sorması üzerine, "Ben de yanına gideceğim seninle helalleşmeye geldim" dediğini söyledi. 

"YAPTIKLARIMDAN PİŞMAN DEĞİLİM"

Aynı gün Çeşme'de daha önce çalıştığı yere giderek, çalışmak istediğini söyleyen Hallyev, Mustafa Arslan isimli şahsa karısı ve çocuklarını öldürdüğünü itiraf etti. 

Hallyev, cinayetin 8 .günü yakalanırken ifadesini, "yaptıklarımdan pişman değilim" diyerek bitirdi.

4 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETİ İSTENDİ

Hallyev hakkında "Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek 3 kadına karşı kasten öldürme" ve "Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçlarından 4 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi.

121 YERİNDEN BIÇAKLADI 

Ayrıca, Sabah gazetesinden Ceyhan Torlak'ın haberine göre, 4 kişiyi 121 yerinden bıçaklayan Hallyev, Gulkamar Hanymova'nın telefonuna da haberi olmadan görüşme kayıtlarını tutan casus program yüklediğini itiraf etmişti.


Haber Kaynağı : Burak Demirbaş

Saparmurat Hallyev Cinayet İzmir