Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Dubai- Türkiye hattında vurgun

Yabancı ülke banka kartlarına yükledikleri kara parayı Türkiye'deki POS cihazları üzerinde kuyumculuk faaliyeti izlenimi vererek aklayan çeteye yönelik ikinci dalga operasyonunda 12 kişi gözaltına alındı. Şebekenin, komisyon karşılığında tam 15 milyar TL'lik vurgun yaptığı belirlendi.

Dubai- Türkiye hattında vurgun

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 20 Ocak'ta Fatih ilçesindeki iki işyerinde 8 şüphelinin yakalandığı "Dubai POS makinesiyle para çekilmesi" ve "kara para aklanması" iddialarına yönelik soruşturmayı derinleştirdi.

Sabah’tan Emir Somer’in haberine göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından hazırlanan inceleme raporu neticesinde Türkiye'de faaliyet gösteren şirketlere ait POS cihazları üzerinden kuyumculuk faaliyeti izlenimi verdikleri belirlendi

Komisyon karşılığında yaklaşık 15 milyar lira çekim yapıldığı ve bu şekilde kara para aklandığı tespit edildi.

MATERYALLERE EL KONULDU

Örgütlü olarak izinsiz ödeme hizmeti faaliyetinde bulunduğu, "5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'na muhalefet" ettiği ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarını işledikleri iddia edildi.

12 şüpheli, İstanbul, Tekirdağ ve Nevşehir'de düzenlenen eşzamanlı operasyonda 26 Haziran'da yakalandı.

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda yabancı ülkeye ait banka kartı, ziynet eşyası, dijital materyal ile 148 bin 700 lira ve 465 dolara el konuldu. 2 kişi ise hâlâ aranıyor.

Şebeke üyelerinin, ülkemizde yurtdışında da faaliyet yürüten bazı şirketlere ait olan POS cihazları üzerinden kuyumculuk faaliyeti izlenimi vererek komisyon karşılığında 15 milyar TL çekim yaptıkları tespit edildi.


Haber Kaynağı : 12punto

İstanbul Emniyet Müdürlüğü BDDK POS cihazları