Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ekrem İmamoğlu memleketi Trabzon'da! 'İşte bu yeni dönem'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı'nı memleketi Trabzon'da geçiriyor. Dün öğleden sonra Trabzon'a ulaşan İmamoğlu, dün köy ve mezarlık ziyaretleri gerçekleştirdi.

Ekrem İmamoğlu memleketi Trabzon'da! 'İşte bu yeni dönem'

Ramazan Bayramı vesilesiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, dün öğleden sonra Trabzon’a ulaştı.

İmamoğlu’nun, dün gerçekleştirdiği köy ve mezarlık ziyaretlerinin ardından, bugün saat 13.30’da Ortahisar Belediyesi’nde Belediye Başkanı Ahmet Kaya ile görüştüğü kaydedildi. Görüşmenin akabinde İmamoğlu, belediye binası önünde yurttaşlara sesleniyor.

İmamoğlu'nun açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Demokrasi hepimizi eşitler. Sandığa gittiğimiz gün hepimiz eşitleniriz. Eksik bir tarafı var bazen demokrasi ve cumhuriyet istenilen seviyeye gelmez. Bu hatalar yanlış uygulamalar yüzünden olur. Sistemi uygar rejiminden, rayından çıkarırsanız önce kadınlara, gençlere, çocuklara, emeklilere zulüm çektirir. Ama hepimiz yeni bir arayışa yeni bir umuda mühür bastınız ya yeni bir dönem, yeni bir yöneticilik anlayışı başladı; tam yol ileri. 

Sevgili dostum Ahmet Kaya'nın odasına astığı bir fotoğraf yüzünden bir tartışma işliyor. O fotoğraf benim 10 yıldır masamın arkasında duruyor. O fotoğraf Tokat'ta bir çiftçinin deprem sonrası yaşadığı sıkıntıları bir devletin başındaki insana anlatırken çekildiği fotoğraf. O fotoğraftaki kişi o anlatımı yapıyor hararetle ama onu dinleyen bir çift mavi göz var. O mavi göz vatandaşına öyle itinayla bakıyor ki ben diyorum ki Allah'ın beni o gözlerin baktığı gibi baktır. Ben çocukla konuşurken dizimi yere eğip onun düşündüğünü hissetmeye çalışıyorum. İşte bu yeni dönem o bir çift mavi gözün insanına baktığı gibi bir dönem olacak. Kibir, kendini beğenmişlik bunlar bitti. 

"PRANGALARINIZI SÖKÜP ATIN"

31 Mart'ta siz o mührü vurdunuz ya... Şimdi artık yeni dönemin zamanı. O yüzden tam yol ileri diyoruz. Benim kapım Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hepsine açık. Partisi, inancı fark etmeksizin... Seçim bitti, artık hizmet zamanı. Şu prangalarınızı söküp atın, artık millete hizmet edin! 

"BENİ GEÇECEK ADAM DOĞMADI KARDEŞİM"

 

Biz demokrasi aşığıyız. Daha çok dinleyeceğiz, daha çok üreteceğiz. Bu, milletin ayağa kalkmasıdır. Büyüklerimin bana vasiyetidir; 'Makamın büyüdükçe başın öne eğilsin'. Biz bu anlayışın neferleri olacağız. Allahım beni aileme, Trabzonlulara, beni bu cennet vatana, şehrim İstanbul'a mahçup etme. Ben diyorum ki "Beni geçecek adam doğmadı kardeşim." Beni geçene de arkadan çelme takmam, vallahi de billahi de alkışlarım. Çünkü millete hizmette kaybede olmaz ki, hepimiz kazanıyoruz."


Haber Kaynağı : 12punto

Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı