Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ekşi Sözlük’e bir yasak daha! Telefon uygulamasına erişim engeli

Erişim engeli getirilen Ekşi Sözlük'ün App Store ve Google Play Store mağazalarındaki uygulamalarına da erişim engellendi.

Ekşi Sözlük’e bir yasak daha! Telefon uygulamasına erişim engeli

6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından 25 Şubat tarihinde erişim engeli alan Ekşi Sözlük, bu kararın ardından farklı alan adlarıyla yayına devam etti. Farklı alan adları kullanan platformda "eksisozluk2023" 13 Mayıs'ta, "eksisozluk42" 15 Mayıs'ta, "eksisozluk1923" 14 Aralık'ta, "eksisozluk1999" ise 24 Aralık'ta erişime engellenmişti.

NTV'nin haberine göre Ekşi Sözlük, iOS ve Android cihazların dijital uygulama mağazalarından erişime engellendi. Bu kararın ardından Apple, uygulama mağazası App Store'dan Ekşi Sözlük uygulamasını kaldırdı. Android cihazlarda ise uygulama cihaza yüklenebilse de giriş yapmak istendiğinde hata veriyor.

Geçtiğimiz ay, bir Ekşi Sözlük üyesi, bir başka üyenin kendisine mesaj olarak gönderdiği bebek istismarı görüntüleri üzerine platformda bu skandalı duyurmak istedi. Ancak Ekşi'nin kendisini engellemeye çalıştığını belirterek yaşanan mide bulandırıcı olayı sosyal medya platformu X'te paylaştı. Bu paylaşımın ardından olay sosyal medyada hızla yayılarak büyük tepkilere neden oldu. Tepkilerin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti ve 24 Aralık 2023 tarihinde Ekşi Sözlük'ün internet sitesine erişim engeli getirildi. Ancak platform, eksisozluk111 alan adıyla tekrar faaliyetine devam etti.


Haber Kaynağı : 12punto

Ekşi Sözlük Erişim Engeli