Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı’ndan Sinan Ateş’in ölüm emrini verenle ilgili bomba iddia: 'Dolar milliyetçisidir'

Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Sabri Uzun’dan Sinan Ateş’in ölüm emrini veren kişiye ilgili gündem yaratacak bir açıklama geldi. Uzun, cinayetin azmettiricisinin 'Dolar milliyetçisi' olduğunu ifade etti.

Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı’ndan Sinan Ateş’in ölüm emrini verenle ilgili bomba iddia: 'Dolar milliyetçisidir'

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da suikastla öldürülmesinden 2 yıl sonra tamamlanan soruşturma sonrası hazırlanan iddianame mahkemeye ulaştı. İddianamede 22 sanığa ‘Tasarlayarak adam öldürme’ suçlaması yöneltildi.

Ancak iddianamede suikastin bir siyasi cinayet değilmiş gibi gösterilme çabası dikkat çekti. Savcılığın hazırladığı iddianamede Sinan Ateş’in Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı olduğu sadece tanıkların ifadelerinde geçerken savcılık Ateş’in sadece Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nde akademisyen olduğunu belirtti.

ATEŞ'İN KIZLARINA ÇAĞRI YAPTI

Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Sabri Uzun, Sinan Ateş’in kızları Bengisu ve Banuçiçek’e çağrı yaptı.

Uzun, Sinan Ateş cinayetinin emrini verenin ‘dolar milliyetçisi’ olduğunu belirterek, “Babanızın kanı yerde kalmaz. Ama Yargıtay, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gibi en az 10 sene uzatılır. Türk Milleti’ne sığınınız” ifadelerini kullandı.

Sabri Uzun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Sinan Ateş’in bizlere emanet evlatları Bengisu ve Banuçiçek üzülmesinler dilerim. Babanızın “ölüm emrini” veren şahıs, “dolar milliyetçisi”dir. Babanızın kanı yerde kalmaz. Ama Yargıtay, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gibi en az 10 sene uzatılır. Türk Milleti’ne sığınınız."


Haber Kaynağı : 12punto

Sinan Ateş Sabri Uzun Emniyet İstihbarat Dairesi

İlgili Haberler