Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

Emniyet müdürünün tartışma yaratan videosuna dikkat çeken yorum

Iğdır Emniyet Müdürü, DEM Partili belediyenin işten çıkarttığı işçilerin eylemine katılıp, “protestolarınızı sürdürün” dedi. O anların görüntüsü sosyal medyada tartışma yarattı.

Emniyet müdürünün tartışma yaratan videosuna dikkat çeken yorum

Iğdır Emniyet Müdürü, DEM Partili belediyenin işten çıkardığı işçilerin eylemine katılarak '' protestolarınızı sürdürün'' ifadelerini kullandı. 

Bu görüntüyü Patronlar Dünyası yazarı ve emekli Emniyet Müdürü Feramuz Erdin değerlendirdi.

Toplantı ve gösteri yürüyüşünün Anayasal bir hak olduğu ve normalde kolluğun bu tür hak arama eylemlerine dışarıdan müdahale edilmesini engelleme görevi bulunduğunu belirten Erdin “Yani aslında müdür bey burada kanuna uygun şekilde hareket etmektedir. Ancak bugüne kadarki tecrübeler ışığında bu tutumun siyasi konjonktür ile çok etkileşim halinde olduğunu da göz ardı etmemek gerekir. Yani açıkçası eylemi yapan grubu bir araya getiren ideoloji eğer sola yakın olsaydı, poliste buna benzer bir tavır görmek pek mümkün olmayabilirdi“ ifadelerini kullandı.

“1 MAYIS TAKSİM ÖRNEĞİ HATIRALARIMIZDA”

Erdin, şöyle devam etti: 

“Kaldı ki 1 Mayıs Taksim örneği hala hatıralarımızda canlı olarak duruyor. Ana muhalefet partisi CHP'nin desteklediği bir hak arama etkinliğine o zaman izin verilmemişti. Normalde Sarachane'de polisin aşırı unsurları engelleyerek yürüyüşün güvenle yapılmasını sağlaması gerekirdi. Bugünkü örnekte olduğu gibi hangi hakkın hak olarak iddia edilebileceğine İdare yani Hükümet karar vermiş oluyor. Bugün yaşanan örneği demokrasi uygulaması olarak görmek için polisin kurumsal tavrının her yerde ve herkese karşı aynı olmasını beklemek gerekir."



Haber Kaynağı : 12punto

Iğdır Emniyet Müdürü Feramuz Erdin