Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Erdoğan 12 yıl sonra ilk kez Irak'a gidiyor

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl sonra ilk kez Irak'a gidecek. Bağdat ve Erbil hattın üst düzey yetkililerle görüşecek olan Erdoğan'ın başta güvenlik olmak üzere ticari ilişkiler ve su sorununa ilişkin temaslarda bulunacağı öğrenildi.

Erdoğan 12 yıl sonra ilk kez Irak'a gidiyor

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim sonrası yurt dışı ziyaretlerine başlıyor.

Erdoğan, Bağdat’a resmi ziyaretinde ilk olarak Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid ile görüşecek. Ardından Irak Başbakanı Muhammed Şiya es Sudani ile bir araya gelecek.

ZİYARETTE HANGİ KONULAR ELE ALINACAK?

Ziyaretin en önemli gündem maddeleri; terörle mücadele, su kaynaklarının kullanımı ve Türkiye'ye doğal gaz ve petrol akışı yer alacak.

Türkiye'nin, teröre karşı Irak ile ortak harekat merkezi kurması planlanıyor. Erdoğan'ın ziyareti sırasında, bu merkezin de gündeme gelmesi öngörülüyor.

Kritik görüşmedeki bir başka konu başlığı ise Irak’ın su sorunu. Erdoğan, Irak’ın su konusundaki beklentisini bildiklerini, bunun karşılanması için çalışmaların sürdüğünü ifade etmişti. Bu yönde de önemli adımlar atılması bekleniyor.

BAĞDAT'TAN SONRA ERBİL

Erdoğan, Bağdat'taki resmi ziyaretinin ardından Erbil'e de gidecek.

TRT Haber'in haberine göre, Erdoğan'ın Irak ziyareti kapsamında İş Forumu da düzenlenecek. Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmini artırmaya yönelik adımlar ele alınacak. İki ülke arasında ticaret hacminin Kalkınma Yolu Projesi'nin tamamlanmasıyla 2030 yılında 20 milyar dolara ulaştırılması hedefleniyor.


Haber Kaynağı : 12punto

doğal gaz petrol Recep Tayyip Erdoğan ırak