Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Erdoğan ile Esad arasındaki görüşmenin yeri ve tarihi belli oldu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasında yapılacak olan görüşmenin yer ve tarihi belli oldu.

Erdoğan ile Esad arasındaki görüşmenin yeri ve tarihi belli oldu

Geçtiğimiz haftalarda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Türkiye'de ağırlanabileceğini veya görüşmenin üçüncü bir ülkede yapılabileceğini söylemişti.

Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından Daily Sabah'tan Dilara Aslan'a konuşan bir kaynak, "Erdoğan ve Esad arasında ilk görüşmenin Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılması planlanıyor" dedi.

TARAFLAR AĞUSTOS AYINDA BİR ARAYA GELEBİLİR

Kaynak, görüşmenin Ağustos ayında gerçekleşebileceğini belirtirken, Dışişleri iddianın Cumhurbaşkanlığı'na sorulması gerektiğini söyledi.

"İRAN DAVET EDİLMEYECEK"

Görüşmelere Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in arabuluculuk yapmasının planlandığını belirten kaynak, "Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani görüşmeye davet edilebilir. İran yüksek ihtimalle davet edilmeyecek" diye konuştu.

MASADAKİ ÜÇÜNCÜ ÜLKEYDİ

Öte yandan Moskova'nın Şam'daki müttefiki İran, Astana sürecinde Türkiye ve Rusya ile birlikte masadaki üçüncü ülkeydi.

DİPLOMATİK KAYNAKLARDAN ESAD GÖRÜŞMESİNE DAİR AÇIKLAMA

Diplomatik kaynaklar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşeceği iddialarını yalanladı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Esad ile Moskova'da görüşme yapacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Temmuz’da yaptığı bir açıklamada, Esad’ı Türkiye’ye davet etme niyetini ifade etmişti.

Erdoğan, “Beşar Esad Türkiye ile ilişkileri düzeltme noktasında bir adım attığı anda biz de ona karşı o yaklaşımı gösteririz. Davetimizi yapacağız ve İnşallah bu davetle birlikte de Türkiye-Suriye ilişkilerini geçmişte olduğu gibi aynı noktaya getirelim istiyoruz” demişti.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ise, Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesi konusundaki açıklamalarına olumlu baktığını ancak bu görüşmenin kuralsız bir şekilde gerçekleşmeyeceğini vurgulamıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

AKP arabulucu Beşar Esad Görüşme İran Moskova