Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Erdoğan, Özel ve Bahçeli, KKTC'ye gidiyor: Üçüncü görüşme olacak mı?

CHP lideri Özgür Özel, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümünde KKTC'de olacak. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de katılacağı törende Özel ile Erdoğan arasında üçüncü bir görüşmenin gerçekleşmesi bekleniyor. Özel, Erdoğan'ın 11 Haziran'da CHP'ye yaptığı iade-i ziyaretin ardından bir sonraki görüşmenin KKTC'nin 50. yıl törenlerinde gerçekleşebileceğini söylemişti.

Erdoğan, Özel ve Bahçeli, KKTC'ye gidiyor: Üçüncü görüşme olacak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümü nedeniyle KKTC'ye gidecek.

3 gün boyunca KKTC'de temaslarda bulunacak olan Özel'e, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları İlhan Uzgel ve Yankı Bağcıoğlu, İstanbul Milletvekili Namık Tan ve Parti Meclisi Üyesi Selin Kırçiçek’ten oluşan heyet eşlik edecek.

Öte yandan Özel'in KKTC ziyaretinde CHP’nin eski genel başkanları; Murat Karayalçın, Hikmet Çetin ve Altan Öymen ile Barış Harekatını gerçekleştiren kabinenin Çalışma Bakanı Önder Sav da bulunacak.

Kıbrıs Barış Harekatı'nda “Ayşe tatile çıksın” parolasına ilham veren, dönemin Dışişleri Bakanı Turan Güneş'in kızı Prof. Dr. Ayşe Güneş Ayata da CHP Lideri Özel'in davetiyle KKTC’de olacak.

Özel KKTC programının ilk gününde KKTC’nin ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fazıl Küçük ile ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın anıt mezarlarını ziyaret edecek.

CHP Lideri Özel ve heyeti, 19 Temmuz Cuma günü ilk olarak Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman’ı parti genel merkezinde ziyaret edecek. Ardından KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre ile görüşecek. Özel’in önceki KKTC Cumhurbaşkanları ile de görüşmesi bekleniyor. CHP Lideri Özel, son olarak Meclis Başkanı Töre’nin Meclis’teki resepsiyonuna katılacak.

20 TEMMUZ'DA ERDOĞAN VE BAHÇELİ DE KKTC'DE OLACAK

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli de 20 Temmuz Cumartesi günü Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümünde düzenlenecek resmi törenlere katılacak. Özel de bu törende bulunacak.

Resmi Tören, Lefkoşa Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayacak. Ardından anıt özel defterinin imzalanacak. Resmi geçit töreninin ardından KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmalarını gerçekleştirecek. Resmi program halk dansları gösterisi ve mehter dinletisiyle kapanacak


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhuriyet Halk Partisi Devlet Bahçeli Kıbrıs Barış Harekatı KKTC Recep Tayyip Erdoğan Rauf Denktaş Özgür Özel