Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Erdoğan’dan sigaraya karşı yeni düzenleme sinyali! Tütün fabrikaları kapatılacak mı?

İstanbul'da gençlerle bir araya gelen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sigaraya karşı yeni bir düzenleme geleceğinin sinyallerini verdi. İngiliz modeline dikkat çeken Erdoğan, "2009'dan sonra doğanların hayat boyu sigaraya erişimini yasaklayan yasa ile ilgili Birleşik Krallık'la iletişime geçebiliriz" dedi.

Erdoğan’dan sigaraya karşı yeni düzenleme sinyali! Tütün fabrikaları kapatılacak mı?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nde düzenlenen Dünya Tütünsüz Günü programında konuştu.

Sigaranın zararlarından bahseden Erdoğan "Tütün endüstrisinin çocuklarımız başta olmak üzere toplumumuzun tüm kesimlerini hedef aldığını görüyoruz. Sigaranın bütün bu zararlarına rağmen tütün endüstrisi her yıl yedi yüz milyar dolar kazanç sağlamaya devam ediyor" dedi.

SİGARAYA KARŞI YENİ DÜZENLEME GELİYOR

Türkiye'de her yıl 85 bin insanın sigaraya bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiğini vurgulayan Erdoğan, sigaraya karşı yeni bir düzenleme geleceğinin sinyallerini verdi.

Erdoğan, İspanyol bir öğrencinin ülkesindeki tütün mamulleri ile ilgili düzenlemelerden bahsetmesinin ardından, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'den bu kanun metnini isteyeceğini söyledi. Erdoğan, ayrıca İngiltere modeline dikkat çekerek, "2009'dan sonra doğanların hayat boyu sigaraya erişimini yasaklayan yasa ile ilgili Birleşik Krallık'la iletişime geçebiliriz" dedi.

"SİGARA FABRİKALARINI KALDIRABİLİR MİYİZ?" SORUSUNA YANIT

Toplantıda 9 yaşındaki Nilay Akman'ın "Sigara fabrikalarını kaldırabilir miyiz?" sorusuna Erdoğan, "Olabilir" diyerek yanıt verdi.

Erdoğan, geçmişte alınan sigara karşıtı kararlara atıfta bulunarak, "Kapalı mekanlarda sigara içme yasağından para cezalarının arttırılmasına ve yüksek vergi uygulamasına kadar önemli adımlar attık. Elektronik sigaralarla mücadeleye de devam ediyoruz" dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

Recep Tayyip Erdoğan sigara