Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Erdoğan'dan sokak hayvanları açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasında, 28 Mayıs seçimlerinden bahsederken aynı zamanda İsrail ve Filistin arasında yaşanan olaylara değinerek İslam dünyasına seslendi.

Erdoğan'dan sokak hayvanları açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, konuşmasına İstanbul'un fethini kutlayarak başladı.

Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye olan saldırılarına da değinerek İslam dünyasına çağrıda bulunurken ayrıca sokak hayvanları hakkında açıklama da yaptı. 

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkanlar şu şekilde:

"İstanbul'un Fethi'nin 571. seneyi devriyesini milletçe kutluyoruz. Abidevi kişiliğiyle, ilmiyle, cesaretiyle İstanbul'u millete armağan eden Fatih Sultan Mehmet'i ve ordusunu bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Fetih İstanbul'un karanlık bahtını aydınlığa çevirmek demektir. Fetih anlaşılmadan gemileri karadan yürüten inanç, azim, inanç, ufuk ve strateji anlaşılmaz. Fetih bayındır kılmak, sadece toprağı, şehirleri değil gönülleri de masur etmek demektir. Birileri hala kabul etmese de İstanbul Türk'tür, İstanbul Müslümandır ve ebediyen öyle kalacaktır. İstanbul'a şehirlerden bir şehir olarak bakmadık. Bize o kutlu ordunun neferlerinin bize emanetidir. İstanbul bizim göz bebeğimizdir, Ayasofya'yı Fatih'in mirasına uygun şekilde ibadete açtık. Eserlerimizle, hizmetimizle mührümüzü vurduk. Güzelleştirmeye devam edeceğiz. Başta Fethi Mübarek'te yer almış tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 

28 MAYIS SEÇİMLERİ VE KILIÇDAROĞLU

28 Mayıs'ta rekor oy oranıyla bir kez daha görevi şahsımıza tebliğ eden aziz milletime en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Sağda solda vatan, millet, ahlak edebiyatı yapanların koltuk uğruna savundukları tüm değerleri nasıl kolayca sattıklarını hep beraber ibretle takip ediyoruz. Ortaya dökülenler buz dağının görünen kısmı, asıl skandallar suyun altında saklıdır. Altılı koalisyon masasının cumhurbaşkanı adayının hazır bolca da vakti varken üzerindeki şüphe bulutlarını temizlemesi önemlidir. Çıksın milletin zihnindeki soru işaretlerini gidersin. İmalarla konuşmayı bıraksın, her şeyi açık açık itiraf etsin. Biz kimin kimi hançerlediği meselesiyle bugüne kadar hiç ilgilenmedik ama o ucundan kan damlayan hançerin milletimizin sırtına saplanmasına da izin vermedik. 

"AVRUPA'DA İNSANLIK ÖLÜYOR"

İsrail'in Gazze'de yürüttüğü soykırım, refaha yapılan saldırılarla çok daha kanlı bir safhaya girdi. son saldırıda saldırıda en az 45 masum Filistinli şehit edildi. görüntülere bakmaya yürek dayanmıyor. 15 bin masum çocuktan ne istediniz? İçinizde insanlıktan kırıntı kalmadı mı? Hiç mi haddiniz, hududunuz yok? Kalbinizde merhametin zerresi de mi yok? Yeryüzünde hiçbir din, vallahi şu vahşeti meşrulaştıramaz. Masum bir bebeğin kafasını kopartmayı hiçbir inanç meşru görmez, gösteremez. Dünya bir hastanın, bir manyağın, psikopatın, Netanyahu denilen kanla beslenen vampirin vahşetini izliyor.  Gazze'de insanlık ölürken Avrupa'da demokrasi, insan hakları, kadın hakları, çocuk hakları, basın özgürlüğü ölüyor. kimse kusura bakmasın, bundan sonra hiçbir Avrupalı çıkıp da bize insan haklarından, ifade ve basın özgürlüğünden bahsetmesin. Ey Amerika devleti, bu kan senin eline de bulaşmıştır. 

İSLAM DÜNYASINA ÇAĞRI

Birleşmiş Milletler, canlı yayınla tüm insanlığın izlediği bir soykırımı durduramayacaksan sen ne işe yararsın? Birleşmiş Milletler kendi personelini bile koruyamadı. Buradan İslam dünyasına bir çift sözüm var; Ortak bir karar almak için daha neyi bekliyorsunuz? 

İsrail uluslararası hukukun kontrolüne girmeden hiç kimse, hiçbir devlet güvende değildir. Bunu açık açık söylüyorum, buna Türkiye de dahil. Bu barbarlık Gazze ile sınırlı mı zannediyorsunuz? Asla kan içmeye doymayacaklar. İsrail tüm insanlık için, dünya barışı için de bir tehdittir. İsrail şu anda bir başka devletin topraklarını işgal etmektedir. Yaptıklarının bedelini hukuk önünde ödemelidir. İsrail ve onu destekleyenler, bu soykırımın unutulacağını zannediyorlar. Bu soykırım unutulmayacak. Bu vahşet unutulmayacak. 

Şu anda dünyanın birçok ülkesinde soykırım protesto ediliyor. Bu uğurda ağır bedeller de ödüyorlar. Siyonizmin maskesi tüm dünyada düşmektedir. Bu da bir devrimdir. Gazze'yi yüreğinde taşıyan herkese buradan dayanışma mesajlarımı gönderiyorum. 

147, 5'TEN BÜYÜKTÜR

İspanya, İrlanda ve Norveç'in Filistin'i devlet olarak tanımaları içimizi bir nebze olsun rahatlatmıştır. Şu an itibarıyla 147 ülke Filistin'i devlet olarak tanımıştır. 147 ülkenin ortak kararı 5 üyeden oluşan Konseyin keyfine bırakılamaz. Tüm dost ve kardeş ülkeleri bu adaletsizliğe itiraz etmeye davet ediyoruz. 147, 5'ten büyüktür. İnsanlığın ortak vicdanı 5'ten büyüktür. Yaptıklarının bedelini de hukuk önünde ödemelidir. İsrail ve onu destekleyen ülkeler bunun unutulacağını zannediyorlar. Ancak bu soykırım unutulmayacak, bu barbarlık, bu vahşet unutulmayacak. 7 Ekim'den bu yana  Gazze'de sergilenen mezalimi unutmayacağız, unutturmayacağız. Dünyanın birçok ülkesinde üniversitelerde gençler bu durumu protesto ediyorlar, ifade özgürlükleri elinden alınmış durumda. Gençler Filistinle dayanışma halindeler. Sanatçı, spor, yazar, bilim insanı da her türlü bedeki göze alarak Filsitin'e destek oluyorlar. Açıkçası bu da bir devrimdir. Dünya genelinde Filistin'i, Gazze'yi yüreğinde taşıyan herkese dayanışma mesajı gönderiyorum.

İlk günden beri ziyaret ettiğimiz tüm ülkelerde bu konuyu gündeme getirdik. Soykırım davasında müdahil olmayı kararlaştırdık. İsrail yönetiminin açıktan tehdit ettiğini görüyoruz buna fırsat verilmemelidir.

YENİ ANAYASA 

İnşallah Türkiye’yi darbe mahsulü anayasadan kurtarıp hem darbelerle hesaplaşmamızı hitama erdirecek hem de demokrasi kahramanlarının ruhlarını şad edeceğiz.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN NE DEDİ?

Türkiye'de 4 milyon civarında sahipsiz köpek olduğu tahmin ediliyor. Resmi rakam 2 milyon. Bu rakam her yıl katlanarak artıyor. Kuduz tehdidi de aynı oranda büyüyor. 2023 yılında kuduz riskli temas sayısı 438 bine yükseldi.

Ankara Keçiören'de Tunahan çocuğumuz köpekler tarafından parçalandı, Antalya'da Mahra kızımız köpekten kaçarken hayatını kaybetti, bir evladımız kuduza bağlı olarak acılar içinde can verdi, Muş'ta Medine teyzemiz yaralandı. Böyle çok örnek var. Hemen her gün bir saldırı ve yaralanma haberi alıyoruz. .  Ayrıca diğer evcil hayvanlara; koyun, keçi sürülerine saldırıp hasar verdikleri vakalar var. Gelişmiş bir ülkede olmayan, başıboş sokak köpekleri sorunumuz var. Bazı ülkeler Türkiye'ye gelecek turistleri kuduz riskiyle uyarmaya başladı. Şu an Afrika ve Asya ülkeleri ile aynı listede yer alıyoruz.

"BAKIMEVLERİ KURULACAK"

2004 yılında Hayvanları Koruma Kanunu'nu biz çıkardık, hayvanları mal statüsünden çıkarıp can statüsüne aldık. Bizim bu sorunu köklü şekilde sonuca ulaştırmamız şart. Sahipsiz köpek sayısını ‘yakala-kısırlaştır-sal’ metoduyla çözmek istedik ama bu bir çözüm olmadı. Tarım Bakanlığımız sahipsiz köpek sorununu en ince ayrıntısına kadar çalışmaktaydı. Toplumun büyük bir kesimi bunun çözülmesini ve sokakların güvenli bir hale gelmesini istemektedir. Bu çığlığa kayıtsız kalmamız beklenemez. Biz sahipsiz köpeklerin sahiplenebilmesini amaçlıyoruz.

Hazırlanan kanun teklifiyle bakımevi olmayan yerlerde köpek bakım evleri kurulacak, sahipsiz köpekler bu bakımevlerine konulacak, sahiplendirme kampanyaları yapılacak. Hayvanseverlerimizin bu bakımevlerinden daha fazla hayvan sahiplenerek daha fazla sorumluluk alacağına inanıyoruz"


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu akp grup toplantısı